JOŠ JEDNA USPEŠNA POSLOVNA GODINA: Zadovoljni opštinari i svi građani opštine Golubac

Opština Golubac u prethodnoj godini za investicije izdvojila je 250 miliona dinara i budžet je realizovan 90 odsto.

Predsednik opštine Golubac Nebojša Mijović

Pored ovih sredstava razvoju Golubačke opštine pomogla je i Vlada Srbije a realizovano je i nekoliko projekata iz sredstava IPA fondova kao i Programa prekogranične saradnje Srbija-Rumunija. Planom budžeta za 2019. godinu za investicije izdvojiće se 208 miliona dinara, 42 miliona manje nego 2018. godine ili 52,4 odsto.

Lokalna samouprava u opštini Golubac zadovoljna je sa realizacijom razvojnih projekata u 2018. godini. Izgrađen je i pušten u saobraćaj most na reki Pek kod naselja Šuvajić. U toku su radovi na izgradnji mosta kod naselja Donja Kruševica i šetno-biciklističke staze od naselja Usije do Golupca. Završen je lokalni put Vojilovo-Barič. U naselju Krivača izgrađen je lokalni put prema susednom naselju Radenka u opštini Kučevo i završena je nova škola. Privode se kraju i radovi izgradnje novog pristana za brodove na graničnom prelazu na Dunavu kod Golubačkog naselja Usije-Nova Moldava iz Rumunije.

Foto: Screenshot youtube

“2018. godina za opštinu Golubac je bila veoma burna i veoma radna. Što se tiče investicija kapitalnih projekata bilo je preko 250 miliona dinara, i možemo da budemo svi zadovoljni. Ja i moji saradnici uspeli smo da ivršimo preko 90 odsto budžeta. To znači da građani mogu da ocene kakvi smo mi to bili i šta smo radili, koliko smo bili vredni i koliko smo imali ideja. Projektovani budžet za 2019. godinu je 397,5 miliona, i nadam se da ćemo ispuniti projekciju. Dobar deo sredstava iz budžeta kao i 2018. godine, opredeljen je za investiranje u opštinu Golubac, a to znači nastavak investicija i svega onoga što smo do sada radili. Tamo gde nismo završili da završimo, tamo gde treba da uradimo nešto novo da uradimo novo, tako da mislim da ćemo u 2019. godini nastaviti istim tempom, i mislim da ćemo u tome uspeti”, rekao nam je Nebojša Mijović predsednik opštine Golubac i dodao: “Imamo dosta projekata koje treba da realizujemo posebno infrastrukturnih. Očekujemo da sada početkom godine počne sa radom i konfekcija našeg prijatelja iz Italije, i tu ujedno da uposlimo nekih stotinak ljudi. Očekujemo da na Tvrđavi s obzirom da se radovi privode kraju, negde do marta da i tu zaposlimo nekih 40-50 ljudi”, nada je predsednik opštine Golubac Nebojša Mijović.

U toku su i radovi na rekonstrukciji zgrade osnovne škole u Golupcu u koju će se uskoro useliti dve generacije učenika isturenog odeljenja Gimnazije iz Velikog Gradišta, a znatna sredstva uložena su i za radove i nabavku potrebnog inventara i opreme u školama u Braničevu i Golupcu.

Foto: Screenshot youtube

“Mi smo uložili dosta sredstava u naše škole jer smo od naših predhodnika nasledili dosta devastiranog, i to smo uspeli da obnovimo možda nekih 80 posto i zbog toga verujem da su sada naše škole moderne i opremljene maksimalno, i da su se napokon stvorili uslovi da nastavnici prenesu mnogo više znanja deci u mnogo lepšem prostoru i ambientu. Ja se iskreno nadam da će početkom drugog polugodišta i gimnazija u Golupcu početi sa radom”, naglasio je Mijović.

Na pitanje šta očekujete u 2019 godini i koja je vaša poruka građanima opštine Golubac? Mijović je odgovorio:

“Pa očekujem da svi budemo vredni, da stvorimo sebi neku viziju šta i kako treba da radimo, a na prvom mestu da budemo zdravi. Građanima opštine Golubac takođe želim puno zdravlja i da budu vredniji, da nam se pridruže oni koji nam se nisu pridružili u našim aktivnostima da bi smo mogli da razvijemo Golubac do stadijuma najmodernije opštine u Srbiji”, poručio je Mijović.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker