Za završetag festivala odigran “Profesionalac”

Poslednje takmičarske večeri 15-tog festivala amaterskih pozorišta Srbije “Milivojev štap i šešir” Milanovačko pozorište predstavilo se požarevačkoj publici kultnim komadom Dušana Kovačevića, Profesionalac.

“Profesionalac” detalj iz predstave

U ovoj „gorkoj“ komediji, detalji proživljenih života osvedočenog opozicionara (Teodor Teja Kraj) i njegovog policijskog islednika (Luka Laban) iskrsavaju iz tajnih policijskih dosijea i oživljavaju pred publikom kroz nevesele situacije i događaje osvetljene humorom i apsurdom.

Neočekivani susret i bolna istina dovode do pogleda na prošlost iz potpuno drugačijeg ugla.

”Profesionalac”, je tužna komedija o svim našim vremenima prošlim, za sva vremena buduća. To je priča o „profesionalcima“ i „amaterima“…

Stručni žiri koji radi u sastavu: Aleksandar Dunić, glumac, dr Jasmina Nikolić, dir. Istorijskog arhiva Požarevac i Dušan Šukljević, advokat, nagradu za slikovitu kreaciju lika dodellii su Predragu Lošiću, dok je za glumca večeri proglašen Branko Knežević.

“Profesionalac” glumac večeri

Večeras će pomenuti žiri odlučiti ko je dobitnik Milivojevog šešira, glavne nagrade glumačkih svečanosti. Nakon dodele nagrade, pozorište “Kreativni haos” iz Smedereva izvešće predstavu “Murlin Murlo”, u čast najboljeg glumca XV Amaterskih glumačkih svečanosti “Milivojev štap i šešir”

M.V.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close