ZLOČIN KOD VELIKOG GRADIŠTA: Za ubistvo u kafani od 5 do 15 godina zatvora

Više javno tužilaštvo u Požarevcu podiglo je optužnicu protiv Živoslava Stevića (70) iz Srednjeva kod Velikog Gradišta, zbog sumnje da je u oktobru ubio Dančeta Pajkića (51) iz Gareva.

Kafana „Vlaški raj“ u Češljevoj Bari

Optužnicu zastupa zamenik višeg tužioca Slobodan Kovačević, a za krivično delo koje se Steviću stavlja na teret zakonom je zaprećena kazna od 5 do 15 godina zatvora. Osim za ubistvo, Stević je optužen i za nedozvoljeno nošenje vatrenog oružja.

Ovaj zločin dogodio se posle svađe u kafani „Vlaški raj“ u Češljevoj Bari. U jednom trenutku, Stević je izašao iz kafane i otišao kući, odakle je posle 20 minuta doneo pištolj kalibra 6,35 mm, za koji nije imao dozvolu. Pucao je Dančetu u glavu, zbog čega se ovaj srušio i preminuo na licu mesta. Lekari iz hitne pomoći, koji su iz gradištanskog Doma zdravlja ubrzo došli, samo su mogli da konstatuju smrt. Ubrzo je stigla policija i uhapsila Stevića, kome je bilo određeno zadržavanje od 48 sati, a onda i jednomesečni pritvor.

Živoslav je na saslušanju priznao delo za koje se tereti i izjavio da je pokojni Pajić cele noći vređao njegovog prijatelja, a onda i njega. Zbog toga je otišao kući i doneo pištolj malog kalibra, jer su se Pajić i njegovo društvo podsmevali, posle čega je Stević pucao u njega.

Inače, Stević je devizni penzioner, jer je godinama radio u Austriji, gde mu danas živi ćerka sa unucima.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker