Za tri godine Požarevc dodelio 100 miliona dinara poljoprivrednicima

Poljoprivredni proizvođači sa teritorije Požarevca potpisali su sa gradonačelnikom Banetom Spasovićem ugovore o subvencijama za poljoprivredne kredite.

Prema rečima Spasovića, pored 20 miliona dinara koji su namenjeni poljoprivrednim subvencijama, iz gradske kase je izdvojeno još toliko, a ta sredstva će biti uložena u nove podsticaje, izgradnju atarskih puteva, protivgradnu zaštitu kao i edukaciju poljoprivrednika.

– Pred nama su ugovori o subvencijama za 250 poljoprivrednika koji su dosadašnjim rezultatima stavili do znanja da se agrarom ozbiljno bave i da žele da se razvijaj, rekao je gradonačelnik i naglasio da će lokalna samouprava težiti da izdvajanja za poljoprivredu dostignu dva odsto od ukupnog budžeta grada, „možda ne u 2019. godini, ali 2020 sigurno.“.

Kako je rekla članica Gradskog veća zadužena za poljoprivredu Saša Đorđević, grad Požarevac je u poslednje tri godine za poljoprivredu opredelio sredstva u iznosu oko 100 miliona dinara.

– Najveće interesovanje svih ovih godina je nabavka mehanizacije i opreme iz oblasti voćarstva, povrtarstva, ratarstva i pčelarstva, kao i za finansiranje kamata kratkoročnog kredita, navela je Đorđević.

Predsednik Komisije budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede Slaviša Stojković je naveo da je protekle tri godine ostvarena značajna saradnja sa poljoprivrednicima i u skladu sa tim ostvareni dobri rezultati. Stojković obećava da će sve što je rađeno do sada biti nastavljeno uz veća sredstva.

TRAŽI SE MIŠLJENJE PROIZVOĐAČA

– Smatram da za agrar u Braničevskom okrugu i Požarevcu dolaze bolji dani, a moramo bliže sarađivati i na skupovima gde ćemo zatražiti vaša mišljenja u vezi podsticaja i subvencija za 2019. godinu, rekao je Stojković. Kako je ovom prilikom obećano, u narednom periodu biće organizovani skupovi na kojima će poljoprivrednici moći da iznesu svoje stavove i mišljenja u pogledu onih subvencija koje treba integrisati u 2019. godini.

(Danas)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker