KOMPLETNA REKONSTRUKCIJA: Za rekonstrukciju brane Busur opredeljeno 186 miliona dinara (FOTO)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i generalni direktor JVP „Srbijavode“ Goran Puzović, obišli su prvu fazu radova na brani Busur u opštini Petrovac na Mlavi.

Foto: Rtv Braničevo

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović je danas, zajedno sa generalnim direktorom JVP „Srbijavode“ Goranom Puzovićem i predsednikom opštine Petrovac na Mlavi Duškom Nedinićem, obišao prvu fazu radova na brani Busur.

Ministar Nedimović podsetio je na noć između 14 i 15 juna kada su na ovim prostorima bile poplave kakve se viđaju jednom u pet stotina godina, kada je napadalo oko 140 litara po kvadratnom metru, što je nezapamćen dotok vode na ovim prostorima.

Foto: Rtv Braničevo

On je napomenuo da građani uglavnom nisu svesni koliko su značajni ovi vodoprivredni objekti u smislu zaštite. Kao primer naveo je školu u Burovcu i Krviju koje su pretrpele veliku štetu od poplava, a, da je za njihovu sanaciju potrebno 2,5 miliona evra.

– Klimatske promene su učinile svoje i nikada ne znamo šta će se desiti, a “Vodoprivrede” se setimo samo kada dođe do problema, nekad jednom u 20 godina, nekada jednom u pet godina -, kazao je ministar.

Foto: Rtv Braničevo

Generalni direktor JVP „Srbijavode“ Goran Puzović, najavio je da je ovo prva faza radova, rok za njihov završetak je devet meseci, i očekuje se da ovi objekti budu završeni do 15.jula.

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić, podsetio je da su opštinu Petrovac na Mlavi u poslednjih 20 godina zadesile tri velike i nekoliko malih poplava.

– Od Kancelarije za javna ulaganja opština Petrovac na Mlavi dobila je oko million evra za rekonstrukciju vodotokova drugog reda, sada je na stručnjacima da urade projekat -, rekao je Nedinić.

Foto: Rtv Braničevo

Pored resornog ministra i generalnog direktora, obilasku su prisustvovali i predstavnici Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, predstavnici Republičke direkcije za vode, predstavnici lokalne samouprave Opštine Petrovac na Mlavi, predstavnici Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“, predstavnici VPC „Sava-Dunav“, kao i predstavnici Vodoprivrede doo Požarevac.

M.L.
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close