KOMPLETNA REKONSTRUKCIJA: Za rekonstrukciju brane Busur opredeljeno 186 miliona dinara (FOTO)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i generalni direktor JVP „Srbijavode“ Goran Puzović, obišli su prvu fazu radova na brani Busur u opštini Petrovac na Mlavi.

Foto: Rtv Braničevo

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović je danas, zajedno sa generalnim direktorom JVP “Srbijavode” Goranom Puzovićem i predsednikom opštine Petrovac na Mlavi Duškom Nedinićem, obišao prvu fazu radova na brani Busur.

Ministar Nedimović podsetio je na noć između 14 i 15 juna kada su na ovim prostorima bile poplave kakve se viđaju jednom u pet stotina godina, kada je napadalo oko 140 litara po kvadratnom metru, što je nezapamćen dotok vode na ovim prostorima.

Foto: Rtv Braničevo

On je napomenuo da građani uglavnom nisu svesni koliko su značajni ovi vodoprivredni objekti u smislu zaštite. Kao primer naveo je školu u Burovcu i Krviju koje su pretrpele veliku štetu od poplava, a, da je za njihovu sanaciju potrebno 2,5 miliona evra.

– Klimatske promene su učinile svoje i nikada ne znamo šta će se desiti, a “Vodoprivrede” se setimo samo kada dođe do problema, nekad jednom u 20 godina, nekada jednom u pet godina -, kazao je ministar.

Foto: Rtv Braničevo

Generalni direktor JVP „Srbijavode“ Goran Puzović, najavio je da je ovo prva faza radova, rok za njihov završetak je devet meseci, i očekuje se da ovi objekti budu završeni do 15.jula.

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić, podsetio je da su opštinu Petrovac na Mlavi u poslednjih 20 godina zadesile tri velike i nekoliko malih poplava.

– Od Kancelarije za javna ulaganja opština Petrovac na Mlavi dobila je oko million evra za rekonstrukciju vodotokova drugog reda, sada je na stručnjacima da urade projekat -, rekao je Nedinić.

Foto: Rtv Braničevo

Pored resornog ministra i generalnog direktora, obilasku su prisustvovali i predstavnici Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, predstavnici Republičke direkcije za vode, predstavnici lokalne samouprave Opštine Petrovac na Mlavi, predstavnici Instituta za vodoprivredu “Jaroslav Černi”, predstavnici VPC “Sava-Dunav”, kao i predstavnici Vodoprivrede doo Požarevac.

M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker