RASKRSNICA SMRTI: Za pet godina na ovoj raskrsnici dogodilo se 66 nesreća, a povređeno je 124 osobe! (VIDEO)

Za svega pet godina na jednoj istoj raskrsnici u Smederevu dogodilo se 66 saobraćajnih nesreća u kojima je povređeno 124 osobe, od čega 25 teško, a, nažalost, jedna je izgubila život.

Foto: youtube
Foto: youtube

Nesavesni vozači, neprilagođena brzina, nezaustavljanje na znak Stop… Sve su to razlozi za ovako veliki broj nesreća na raskrsnici kod sela Petrijeva, na obilaznici kod Smedereva.

Vlasnici imanja koja se nalaze u blizini crne raskrsnice kažu da je koliko oni pamte, od kada je ova obilaznica puštena u saobraćaj, na njoj stradalo devet ljudi.

– To je ono što mi pamtimo. Devet žrtava, sa osobom koja je tu poginula pre nekoliko godina, ali barem jedno mesečno se ovde neko žestoko sluša – pričaju oni.

Zbog svega toga, Grad Smederevo i Putevi Srbije proteklih meseci započeli su rekonstrukciju ove raskrsnice, pa je ukrštanje u nivou prerađeno u kružni tok. I to sve za, ne tako malo ulaganja – oko 30 miliona dinara.

– Promena geometrije postojeće raskrsnice u kružnu je izuzetan korak za poboljšanje nivoa bezbednosti saobraćaja na tom mestu. Sada svi učesnici u saobraćaju moraju da prilagode brzinu uslovima na raskrsnici. Samim tim, eventualne saobraćajne nezgode na kružnim raskrsnicama bi trebalo da budu niskog značaja i posledica – kažu u “Putevima Srbije”, koji su izveli radove na Petrijevskoj raskrsnici.

Međutim, uprkos svemu tome, pre nekoliko nedelja na društvenim mrežama ponovo je objavljen snimak automobila koji velikom brzinom “preleće” preko sredine ovog kružnog toka. Sem automobila, u ovoj nezgodi srećom niko nije teže povređen.

Nenaviknuti na ovu novinu, nedovoljno obučeni, nesavesni ili bahati, ili sve pomalo, neki vozači ignorišu i kružni tok, što se na snimku jasno da videti.

Ova nezgoda ponovo je pokrenula pitanje: šta još treba da se učini da naši ljudi na ovakvim mestima sačuvaju glave?

TPKNEWS/Blic

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker