Za odnošenje smeća 77,5 miliona

Grad Požarevac krenuo je u rešavanje problema organizovanog deponovanja smeća i čišćenja divljih deponija, za koje je iz budžeta izdvojeno 77,5 miliona dinara.

Kontejneri u Požarevcu

U planu je da se smeće sa područja grada preveze i deponuje van Požarevca, dok se ne izgradi deponija za Braničevski i Podunavski krug. Zbog sanacije i rekultivacije gradske deponije “Jeremijino polje”, odlučeno je da se smeće odvozi na jednu od regionalnih deponija u Srbiji. Zbog rešavanje problema odnošenja i deponovanja smeća, u avgustu je Gradska uprava raspisala javnu nabavku, ali nije pristigla nijedna prihvatljiva ponuda, pa će uskoro ceo postupak biti ponovljen.

Javna nabavka bila je raspoređena u dva partije i za obe se javila samo jedna beogradska firma, ali nije ispunjavala kadrovske i tehničke uslove. Prva partija, vrednosti 62,5 miliona, odnosila se na prikupljanje i odvoženje smeća van Požarevca, uz izgradnju transfer stanica i reciklažnih dvorišta. Ovom partijom predviđeno je odvoženje oko 22.000 tona smeća sa gradskog područja. Druga partija, procenjena na 15 miliona, obuhvatala je čišćenje oko 8.000 tona smeća sa divljih deponija i neuređenih odlagališta.

TPKNES/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker