MINISTAR TRIVUNAC SA MMF: Za 6 godina uspešno je prodato skoro 600 javnih preduzeća u Srbiji

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac predstavio je juče novom šefu Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Jan Kes Martejnu dosadašnje rezultate rada ovog resora, kao i planove za naredni period.

Foto: Ministarstvo privrede

Govoreći o procesu privatizacije, Trivunac je ukazao na to da je nedavno okončana privatizacije Luke Novi Sad, i da je sada u portfelju ministarstva ostalo još 86 javnih preduzeća za koja se traži rešenje kako i kome da budu prodata.

“Uveren sam da ćemo do kraja 2020. godine završiti proces privatizacije. Ako to uspemo, znači da smo za šest godina, od stupanja na snagu novog zakona iz 2014. godine do 2020, rešili skoro 600 preduzeća iz privatizacionog portfelja”, rekao je Trivunac.

Predstavnici MMF-a su pozdravili dobar rezultat u toj oblasti interesujući se za javna preduzeća, politiku privlačenja investicija i novu strategiju industrijskog razvoja.

Trivunac je Martejna, koji je od nedavno zamenio Džejmsa Rufa na mestu šefa Misije MMF-a za Srbiju, upoznao sa trendovima i rezultatima i u ovim oblastima. Posebno se osvrnuo na strategiju industrijskog razvoja, za koju je rekao da je značajan dokument, a izradu prvog nacrta očekuje do kraja godine.

Misija MMF-a boravi u Beogradu do 21. maja, sprovodeći aktivnosti u okviru savetodavnog programa „Instrument za koordinaciju politike“, poznatijeg kao „čuvarkuća“, a koji je odobren Srbiji sredinom 2018. godine.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker