VUČIĆ U KUČEVU: I u Kučevu predsednika dočekalo jedva stotinak građana (VIDEO UŽIVO)

Predsednik Aleksandar Vučić današnjom posetom Braničevskom okrugu, nastavio je kampanju “Budućnost Srbije”.

Screenshot Istangram

Vučić je nakon posete Krepoljinu u Homoljskoj “Severnoj Koreji” otišao u Kučevu gde ga je dočekalo kao i u Petrovcu na Mlavi, jedva stotinak građana.

Predsednik danas je u Kučevu obišao Dom zdravlja čija je rekonstrukcija u toku, a koštaće oko 130 miliona dinara.

Predsednika su dočekali oko stotinak građana Kučeva, a među njima i deca obučena u tradicionalnu vlašku i srpsku nošnju, kao i predstavnici lokalne samouprave i predsednik opštine Vladimir Stojanović. Sa predsednikom su u Kučevu ministar zdravlja Zlatibor Lončar i Marko Blagojević, direktor Kancelarije za javna ulaganja, koja je obezbedila sredstva za obnovu Doma zdravlja.

Zamenik direktora Doma zdravlja Ivan Rajičić rekao je da se u toj zdravstvenoj ustanovi leči oko 13.000 zitelja Kučeva, a radi 21 lekar i 53 medicinske sestre i tehičari. Prva faza rekonstrukcije, koja je koštala 19,1 milion dinara je završena, a uključila je kompletnu obnovu bloka hemodijalize, na kome se trenutno leči 11 pacijenata, rekao je Rajičić. Takođe, završena je kompletna instalaciona i vodovodna mreža.

– Očekujemo da nam stignu odobrena sredstva, kako bi počela druga faza rekonstrukcije vredna 111 miliona dinara – dodao je Rajičić.

On je pojasnio da ta faza podrazumeva i rekonstrukciju krova, novu fasadu, nabavku kotlova i uređenje platoa ispred Doma zdravlja.

Tokom posete Braničevu, Vučić će obići i sportsku halu i teren u Velikom Gradištu.

Na kraju posete, predsednik će se građanima obratiti na centralnom skupu u Požarevcu.

Osim Vučića, na skupu će se građanima obratiti i premijerka Ana Brnabić.

Kampanja “Budućnost Srbija” počela je 7. februara, a kako je sam Vučić rekao, cilj je da građanima predstavi šta je sve do sada urađeno i koji su dalji planovi, ali i da čuje njihove sugestije i žalbe.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker