ZABORAVIO NA PREDIZBORNA OKUPLJANJA: Vučić tvrdi da se niko nije zarazio na izborima i da SNS nije organizovala skupove

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u nekoliko navrata do sada ponovio je da se niko nije zarazio korona virusom na izborima.

Aleksandar Vučić Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Poslednji put govoreći na televiziji Pink, Vučić je kazao da su „sve mere poštovane, nikakvog kontakta niste imali“, ističući i da njegova stranka nije organizovala nikakve skupove.

– Na izborima se niko nije zarazio, možda neko u kampanji jeste, ali za to ne mogu da preuzmem odgovornost. Nijedan skup nismo organizovali, nikoga nismo dovodili u Novi Sad, Niš, Beograd, rekao je Vučić.

Epidemiolog Zoran Radovanović, međutim, kaže da izbori jesu predstavljali rizik od zaražavanja ali da je opasnost od infekcije korona virusom na biračkim mestima zavisila pre svega od sprovedenih mera zaštite. On istovremeno ističe da nije tačno da SNS nije organizovala nijedan skup, podsećajući na okupljanje na početku maja.

– Članovi Kriznog štaba insistirali su da se nose maske, međutim sam predsednik je u jednom trenutku rekao ko hoće da nosi masku može, ko neće ne mora. Ipak, od samih izbora mnogo veću opasnost su predstavljale predizborne aktivnosti. Predizborna okupljanja, aktivnosti opštinskih odbora, obilazak domaćinstava – sve je to povećavalo rizik jer se radilo o jednoj aktivnosti koja se nedeljama sprovodila u celoj zemlji – smatra Radovanović.

Osvrćući se na izjavu predsednika Vučića da Srpska napredna stranka nije organizovala nijedan skup, Radovanović kaže da to nije tačno.

– Sećate se skupa sa preko 5.700 učesnika koje je sam predsednik izbrojao. Pri tome, ne postoji skup koji neće da poveća rizik. Da postoji onda bi u knjigama pisalo – kada se SNS okupi onda je bezbedno a kada se neko drugi okupi onda je to opasno – dodaje Radovanović, ističući da je pred izbore u Srbiji slata poruka da je korona virus pobeđen što nije bilo tačno jer se namerno smanjivao broj zaraženih u nedelji pred izbore.

(Tpknews.com/Danas)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker