PALE TEŠKE REČI: Vučić optužio Dačića da šuruje sa opozicijom

Vučić je posebno kritičan bio prema opoziciji i predstavnicima bivšeg režima koji žele da se domognu vlasti, ali nije štedeo ni Dačića i ostale koalicione partnere, niti svoje saborce iz SNS-a.

Nakon kritike da neki već razmišljaju da budu jezičak na vagi i ponovo promene stranu, Dačić je poručio da ga vređa da, posle svega šta je uradio sa Vučićem, uopšte odgovara na takva pitanja.

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić u autorskom tekstu u Kuriru oštro je kritikovao ljude u sopstvenoj partiji, ali i koalicione partnere zbog šurovanja s opozicijom. Pokazalo se da prozivke Vučića najviše sekiraju lidera socijalista Ivicu Dačića, koji mu poručuje da ne treba da brine za SPS, već da treba da se čuva svojih iz SNS i ostalih sa naprednjačke liste.

Vučić je posebno kritičan bio prema opoziciji i predstavnicima bivšeg režima koji žele da se domognu vlasti, ali nije štedeo ni Dačića i ostale koalicione partnere, niti svoje saborce iz SNS.

– I ne interesuju me njihove (predstavnike bivšeg režima koji žele vlast, prim. aut.) kombinacije s nekim ljudima iz moje partije, pojedinim koalicionim partnerima koji već razmišljaju kako bi mogli da budu jezičak na vagi i opet promene stranu – poručio je Vučić.

Dačić mu savetuje da zaviri u sopstveno dvorište!

– Sto puta sam rekao da Vučić ne brine za SPS, neka brine za ljude sa njegove liste. Oni i bez nas imaju većinu, ali tako je napravio listu da bez njegovih partnera sa liste on nema većinu u parlamentu, a oni mu ništa značajno nisu doneli u broju birača. Tako da bi bilo bolje da obrati pažnju na njih, a i na ljude iz svoje stranke. Vređa me da, posle svega šta sam zajedno uradio sa Vučićem, uopšte odgovaram na takva pitanja – izjavio je Dačić za Kurir.

Politički analitičar Boban Stojanović smatra da Vučić na ovaj način pokušava da disciplinuje svoje saborce i saveznike.

– Nisam siguran u istinitost toga da neko iz vladajuće koalicije već sada razmišlja o prelasku na drugu stranu. Mislim da je to samo način da se koalicioni partneri malo disciplinuju, kao i ljudi unutar SNS. A oko promene strane, Vučić ne sme da zaboravi kako je 2012. godine došao na vlast, ne tako što je imao više mandata od prethodne vlasti, već tako što je “ukrao” SPS nudeći im mesto premijera i svakako da se toga plaši u budućnosti – ocenjuje on za Kurir.

Dačić je u najmanje dva navrata odigrao ulogu jezička na vagi. Prvi put je 2008. napravio pravi salto mortale kada je ispalio upravo Vučića i, uprkos dogovoru, nije mu omogućio da postane gradonačelnik Beograda. SPS je tada ušao u kolo sa DS, G17 plus i SPO.

Četiri godine kasnije bio je, ponovo zahvaljujući matematičkoj klackalici, u poziciji da u izbornoj noći samouvereno poruči: “Možda se ne zna ko će biti predsednik, ali se zna ko će biti premijer”. I postao je premijer, jer je Vučiću bio neophodan za vlast koju je preuzeo od Dačićevog dotadašnjeg partnera Borisa Tadića. SPS i SNS ostali su do danas u političkom zagrljaju, iako je Vučić i bez socijalista okupio većinu.

TPKNEWS/Kurir

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close