Vučić najavio uvođenje doživotne robije za ubice dece i višestruke ubice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je uvođenje drakonskih kazni za počinioce krivičnih dela, uključujući i doživotnu kaznu zatvora.

Vučić je posle sednice za Nacionalnu bezbednost izjavio da je će doći do promena u kaznenoj politici i da će doći do povećanja minimalnih i maksimalnih kazni za počinioce najtežih krivičnih dela.

On je, najavljujući sistemske i sveobuhvatne mere protiv najtežih krivičnih dela, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, rekao da je država odlučna da pobedi najteže oblike kriminala i korupcije.

“Sve ćemo da ih pregazimo, ko zna šta će sve tu da se odigrava, ali ja obećavam građanima da će država da pregazi kriminace”, poručio je Vučić posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Najavio je i izmenu kaznene politike, posebno za krivična dela nasilničkog ponašanja i silovanja, pedofiliju, ubistva dece i trgovinu opružjem i narkoticima.

“Povećanje minimalnih i maksimalnih kaznih za krivična dela koju obuhvataju nasilično ponašanje, od nasilja u porodici, silovanja, pedofilije“, izjavio je Vučić.

Vučič je rekao i da je prihvaćen predlog građana i Igora Jurića iz fondacije “Tijana Jurić”, oca ubijene devojčice Tijane Jurić

“Uvodimo doživotnu robiju za višestruka ubistva i ubica dece“, izjavio je Vućič.

“Borba će da traje godinama, biće teška, ali ćemo da pregazimo kriminalce”, rekao je predsednik.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker