KOMEDIJA: Vučić je rečenicu o dobitku i gubitku „pozajmio“ od lika iz stripa! (VIDEO)

„Ne možemo svi sve da dobijemo, jer bi to značilo da smo svi sve izgubili“. Ove reči možda zvuče kao da su ispale direktno iz stripa „Alan Ford“, ali zapravo ih je izgovorio predsednik Srbije – i to vrlo ozbiljno.

Foto: Montaža

Ovih dana je na društvenim mrežama postao jako popularan video Aleksandra Vučića na kojem predsednik biranim rečima narodu i novinarima objašnjava da ćemo izgubiti skoro sve kad je Kosovo u pitanju – ali da je to zapravo dobra stvar. Kad kažemo „biranim rečima“ mislimo na to da reči zvuče kao da ih je probrao direktno sa stranica „Alana Forda“ i to od jednog od glavnih junaka, legendarnog tajnog agenta grupe TNT Grunfa.

„Ne možemo svi sve da dobijemo, jer bi to značilo da smo svi sve izgubili. Ne možemo ni svi sve da izgubimo. Najbolje je da svi izgubimo MNOGO da bismo PONEŠTO dobili. Jer to može da bude jedina pobednička formula. Sve drugo je katastrofa za sve nas“, poručio je predsednik Vučić, govoreći o Kosovu.

Ova izjava sama po sebi – čak i da ne znate o čemu priča – zvuči kao neki jako čudan i neuspešan pokušaj dubokoumnosti. Znate, kao jedna od onih narodnjačkih pesama koje vas gađaju pravo u srce, ali kad malo bolje poslušate i razmislite, shvatite da reči zapravo nemaju mnogo smisla i da je sve to moglo da bude rečeno mnogo kraće i jasnije, bez uvijanja u hiljadu slojeva. Ujedno ovo zvuči i kao verovatno najgora ikada izrečena „pobednička formula“, jer nam predsednik objašnjava da je pobednik onaj koji najviše izgubi, a uz to možda usput nešto i dobije. Doduše, ma koliko besmisleno bilo jedno ovakvo obraćanje predsednika države, ne može a da vam ne zazvuči jako poznato.

Previše poznato.

Kao da ste to već negde čuli ili pročitali.

Kao na primer u stripu, od čuvenog Grunfa iz „Alana Forda“ čija je legendarna mudra misao završila u govoru Aleksandra Vučića. Doduše, umeo je Grunf to i dosta elegantnije da upakuje pa da kaže:

„Ko gubi dobitak, taj dobija gubitak“.

To je, valjda, predsednik i želeo da nam na finjaka poruči – sve ćemo da izgubimo, ali ćemo biti najveći dobitnici gubitka.

(noizz.rs / Ljubica Krstić)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker