POTVRDIO: Vučić i Tači 12. juna u Vašingtonu potpisuju priznanje nezavisnosti Kosova (VIDEO)

U Vašingtonu 12. juna, biće potpisan sporazum o priznanju nezavisnosti Kosova od strane Beograda koji bi stupio na snagu šest meseci kasnije.

Pre dva ipo meseca, pisali smo o ovom Vučićevom već unapred isplaniranom planu. A ova naša pisanja od pre dva ipo meseca o predaji Kosova, 05. maja, potvrdio je i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kada je za televiziju Pink rekao da će Kosovo u budućnosti dobiti nezavisnost i suverenost na celoj teritoriji, ali ne zato što će on da ga prizna, već zato što nije prošlo rešenje koje je on nudio. Međutim, ne precizirajući šta je tačno nudio, ni kome.

Kako saznajemo, sporazum o priznanju nezavisnosti Kosova između Srbije i Kosova trebalo bi da 12. juna u Vašingtonu potpišu predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Kosova Hašim Tači koji bi zvanično stupio na snagu šest meseci kasnije, a nakon potpisivanja priznanja Kosova biće raspisani parlamentarni izbori zbog promene Ustava Srbije, iz kog će Kosovo da se izbaci kao sastavni deo teritorije Srbije.

Nakon zvaničnog priznanja Kosova 12. juna od strane Srbije kao suverena država, grad Kosovska Mitrovica dobio bi poseban status, a za vodosnabdevanje ključno jezero Gazivode i rudnik Trepča bili bi privatizovani na 99 godina i podeljeni među stalnim članicama Saveta bezbednosti UN. U albanskoj luci Valona biće izgrađena mornarička baza za NATO, u albanskom gradu Kučovo vazduhoplovna baza, a autoput kroz Srbiju, takozvani koridor deset, biće stavljen pod međunarodnu zaštitu.

(Tpknews.com)
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close