KOLIKO JE JOŠ ZARAŽENIH? Vozač saniteta Doma zdravlja Žabari i njegov otac, pozitivni na virus COVID-19

Prema informaciji Instituta za javno zdravlјe “Dr Milan Jovanović Batut”, na teritoriji opštine Žabari registrovan je prvi slučaj zaraze virusom COVID-19.

Reč je o vozaču saniteta Doma zdravlja Žabari i njegovom ocu iz Donje Livadice kod Velike Plane koju razdvaja samo katastarska linija od Žabara. Oni su 10. marta avionom preko Niša došli iz Italije, i tom prilikom im je na granici uručeno rešenje o samoizolaciji. Oni su u Italiji boravili u mestu koje je udaljeno samo 30 kilometara od Bergama, gde je trenutno epicentar zaraze korona virusa.

Kod oba muškarca potvrđeno je postojanje zaraze. I jedan i drugi su u dobrom stanju tako da, za sad, ne postoji potreba za bolničkim lečenjem. Imaju temperaturu i blaže respiratorne tegobe, i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Za više informacija kontaktirali smo direktora Doma zdravlja Žabari, dr. Nenada Dimitrova, ali on nam je samo ukratko odgovorio da mu je zabranjeno da daje bilo kakve izjave za medije u vezi ovog slučaja.

S druge strane, medicinsko osoblje Doma zdravlja Žabari, kazali su za “TPKNEWS” da je neistina da su svi koji su sa njima bili u kontaktu u izolaciji, kako su nam ispričali, supruga vozača saniteta radi kao medicinska sestra u Domu zdravlja Žabari, i do juče je bila stalno u kontaktu sa ljudima na svom radnom mestu.

– Svi mi ovde, radnici u Domu zdravlja Žabari, posle ovoga, samo molimo boga za naše zdravlje – , kazali su za “TPKNEWS” sa dozom ogorčenja zaposleni u Domu zdravlja Žabari.

Inače, zaraženi otac vozača saniteta prekršio je kućnu izolaciju. On je priveden 19. marta jer je zatečen u pekari.

iz opštine Žabari apeluju na sve građane da se pridržavaju odluka nadležnih organa i saveta lekara, pre svega da na što manju meru svedu kontakte sa drugim osobama, i da se prilikom kontakta, ukoliko je to ikako moguće, drže na odstojanju.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

7 Komentari

  1. Ovo sto pisete nije tacno, supruga vozaca je od prvog dana od kad joj se suprug vratio iz Italije u izolaciji i nemaju kontakte sa drugim ljudima. A sto se tice zaposlenih u domu zdravlja Zabari cast izuzecima, ali ja bi ipak proverira njihovu strucnost, znanje e povrh svega diplome koje mi vise lice na diplome skupljene po putu. Eto toliko. A da i vi sto ovo pisete vodite racuna jel i vas neko posmatra.

    1. Pre nego sto ste napisali gomilu netacnih i uvredljivih informacije, trebali ste da kontaktirate mene(zoran 00393351255970) koji je ugostio navedenu osobu da vam dam precizne informacije a ne “zabarskog spijuna”, vec sutra posaljite javno izvinjenje!

      1. Izvini a sta da te pitamo kako si ga ugostio?
        Nas to ne interesuje, nas interesuje stvarnost. Ja sam licno videla suprugu i oca kako setaju u centru Zabara
        Svi dobro znamo iz koje zone Italije je dosao

    2. Treba da te bude sramota ovo sto si napisala. Shvati nas diplome ne interesuju, niti bilo koga u ovoj situaciji. Bolje proveri da li su stvarno bili u potpunoj izolaciji, kao sto si i napisala. Sreca u Zabarima postoje kamere gde ce se sve dokumentovati. Pozdrav 😉

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker