ALARMANTNO U ITALIJI: Vojska blokirala pristup Lombardiji i Venetu zbog virusa, više od 130 osoba zaraženo

Premijer Giuseppe Conte izjavio je da će policija nadzirati situaciju, odnosno da će policajci sprečavati ljude da ulaze ili izlaze iz gradova koji su pod izolacijom. Takođe, ako bude potrebno pomoći će i vojska.

Nakon što je naglo poraso broj ljudi zaraženih koronavirusom, ialijanska vlada odlučila je da blokira pristup gradovima i opštinama u kojima ima najviše zaraženih u regionu Lombardije i Veneta. Tako će se u svojevrsnoj izolaciji naći deset gradova i opština u Lombardiji, gde živi 50.000 ljudi, i gradić Vo sa 3.000 stanovnika u regiji Veneto.

Broj zaraženih koronavirusom u Italiji porastao je na 132, a najviše slučajeva, čak 89, zabeleženo je u severnoj Lombardiji.

Još 25 slučajeva registrovano je u severoistiočnoj pokrajini Veneto, 9 u Rimu, 6 u Pijemontu i 2 u Veneciji.

Među 89 zabeležena slučaja su i dve osobe koje su preminule od posledica ovog virusa.

Reč je o 78-godišnjem muškarcu iz Veneta i 77-godišnjoj ženi iz Lombardije.

U više od 10 gradova u Lombardiji i Venetu na nedelju dana biće zatvorene sve škole, prodavnice i restorani zbog širenja koronavirusa u toj zemlji. Oni koji se ne budu pridržavali pravila biće uhapšeni.

U Rim je stiglo i 19 italijanskih državljana koji su protekle dve nedelje proveli u karantinu na kruzeru “Dajmond princes”, usidrenom kod japanske luke Jokohame.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker