PRIZNAO KRIVICU: Vlauca iz Porodina, kolima uleteo u kafić u Beogradu i dobio kućni pritvor bez nanogice

Dejan Marković iz Porodina kod Žabara, odgovoran za saobraćajnu nesreću u Ulici Strahinjića Bana u Beogradu u kojoj je povređeno četiri osobe potpisao sporazum sa tužilaštvom.

Dejan Marković/Foto: Screenshot

Dejan Marković iz Porodina kod Žabara, čovek koji je 27. juna izazvao saobraćajnu nesreću u Ulici Strahinjića Bana u Beogradu u kojoj su povređene četiri osobe, potpisao je sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu sporazum o priznanju krivice na osnovu koga je osuđen na godinu dana kućnog pritvora i oduzeta mu je vozačka dozvola na šest meseci.

Marković je sporazumom priznao da je počinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a kaznu kućnog zatvora izdržavaće bez elektronskog nadzora. U sporazumu se ističe da je Marković vozilom marke BMW, krećući se neprilagođenom brzinom u Ulici Strahinjića Bana, najpre udario u drugi automobil, pa izleteo van kolovoza gde je naleteo na još jedan parkiran automobil. Od siline udarca parkirani automobil je uleteo u letnju baštu ugostiteljskog objekta „Krem de la krem“. Kao posledica nezgode, S. M. je zadobila prelom ilijačnog krila karlice, S. M. komociju mozga, maloletna M. M. razderotine na glavi, a N. DŽ. frakturu nosne kosti.

Marković je pobegao sa lica mesta a nešto kasnije je uhapšen na graničnom prelazu Kladovo, na granici između Srbije i Rumunije.

Incident je privukao veliku pažnju medija koji su sa lica mesta pisali da je jedan čovek, koji je sedeo u kafiću, bio zarobljen između automobila i zida zgrade, dok su pod automobil podleteli žena i njeno dete. Na brojnim fotografijama sa lica mesta vidi se nekoliko slupanih automobila. BMW koji je vozio Marković imao je strane registarske tablice.

POVRATNIK

Presuda kojom je osuđen zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja nije prva za Dejana Markovića. Naime, on je u maju 2014. godine u Požarevcu već osuđen zbog ugrožavanja javnog saobraćaja na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker