Vlaški jezik sa elementima sa elementima nacionalne kulture

Nacionalni Savet Vlaha u obilazak škola u kojima deca uče vlaški govor sa elementima nacionalne kulture.

Foto: Promo

Nacionalni Savet Vlaha u Republici Srbiji u cilju promovisanja obrazovanja na vlaškom jeziku i prebogate tradicije vlaške zajednice organizuje obilaske škola u kojima deca uče vlaški govor sa elementima nacionalne kulture, deli učenicima besplatne udžbenike i pomaže školskim ustanovama u kojima se ovaj predmet izučava.

U utorak 26.novembra 2019. godine, predstavnici NSVS, predsednik Saveta Novica Janošević, sekretar Bojan Modrlanović i predsednik odbora za kulturu i pomoćnik gradonačelnika grada Zaječara Milan Stanković su obišli Osnovnu Školu Vladislav Petković Dis u selu Grljan, kod Zaječara.

Foto: Promo

U ovoj školi više od trideset učenika uči vlaški govor. Neopisiva je bila radost na licima dece kada su dobila nove udžbenike i radne sveske a za ovaj događaj deca su pripremila recitacije i pesmice na vlaškom.

Goste je srdačno primila direktorka škole koja ih je upoznala sa radom škole a zahvaljujući izvanrednoj učiteljici zaiteresovanost učenika za vlaški govor je sve veća jer je nastavni program prilagođen deci koja će očuvati vlaški jezik i tradiciju za buduće generacije.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close