OVDE NE DELE AUTOBUSE I SENDVIČE: Više prisutnih Gradištanaca na građanskom protestu, nego na dočeku predsednika Vučka (VIDEO)

13. subote zaredom, nezadovoljstvo opštim stanjem u državi i aktuelnim radom lokalne samouprave Gradištanci su iskazali protestnom šetnjom.

Nezadovoljni građani Velikog Gradišta su se i ove subote okupili u 18:00 časova, u ulici Kneza Lazara kod Pošte, da bi iskazali svoje nezadovoljstvo trenutnom političkom situacijom u gradu. Od ove subote, kao obični građani demonstrantima u Velikom Gradištu, pridružili su se i članovi SPO iz opštine Velikog Gradišta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je posetio opštinu Veliko Gradište u okviru nastavka kampanje „Budućnost Srbije“ u Braničevskom okrugu.

Njegova jučerašnja poseta ovoj opštini, doživela je totalni debakl! Mnogobrojni građani Velikog Gradišta, pa čak i oni zaposleni u lokalnoj samoupravi, javnim ustanovama i preduzećima, odlučili su jednoglasno da kažu dosta teroru i pretnjama od strane vladajuće koalicije. Građani Velikog Gradišta juče su jednostavno odbili poslušnosti i bojkotovali predsednikovu posetu Srebrnom jezeru.

Na 13. građanskom protestu „1 od 5 miliona“ u Velikom Gradištu, okupljenima su se obratili Miloš Hinić politikolog, Andreja Pavlović nastavnik matematike i Gradištanka Nena Radulović, kojoj je juče preko telefona zapretio direktor Opšte bolnice Požarevac da će u ponedeljak i ona, i njen suprug dobiti otkaz ukoliko ne budu otišli na dočekaju predsednika Vučića u Požarevcu.

Gradištanka Nena Radulović je prisutnima rekla da je dobila telefonski poziv na njen privatan broj od glavne sestre Opšte bolnice Požarevac i direktora te ustanove u kojoj radi sa svojim suprugom. Od nje je glavna sestra zahtevala da sa svojim suprugom u 15:30 sati u subotu, dođe ispred Srednje medicinske škole u Požarevcu, kao predstavnici ustanove u kojoj su zaposleni, na doček Predsednika! Radulović ih je ljubazno odbila i rekla da joj je žao što neće ni ona a ni njen suprug uveličati njihovo slavlje.

Nakon njihovog govora održana je protestna šetnja. Tokom šetnje građani su noseći transparente duvanjem u pištaljke, trube I vulvuzele stvarale buku i tim činom pozivale gradištance da im se pridruže u protest protiv aktuelne vlasti u državi, ali I protiv lokalne. Primetno je bilo da tokom šetnjie nije bilo stranačkih zastava niti bilo kakvog obeležja stranaka.

Nakon polusatne šetnje građani su se razišli najavivši da će se ponovo okupiti I naredne subote.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. DEMANT

    Kao jedan od govornika na skupu 1 od 5miliona, Nena Radulović objavljujem demant na navedeni tekst. Ako se pregleda video zapis, lepo će se i čuti šta sam rekla.
    NIKO nije pretio ni meni ni mom suprugu da ćemo u ponedeljak ostati bez posla ako se ne pojavimo u Požarevcu na mitingu podrške predsedniku (ili kako se već zove taj skup).
    Ja sam se na skupu pojavila imenom i prezimenom kao Gradištanka, Nena Radulović, a ne kao SPO, jer to nije bio stav stanke, već moj lični stav.
    Kako me izlažete neprijatnostima i rizičnim situacijama loše interpretiranim mojim rečima, obaveza mi je da se obratim i tražim ispravku teksta. Intervju nikome nisam dala, tekst je izvučen iz video zapisa gde je sve precizno i jasno. Nema potrebe za imputiranjem reči.
    Hvala na razumevanju,
    s poštovanjem Nena Radulović

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker