Golubački vinogradari na 56-toj ’’Župskoj berbi’’ u Aleksandrovcu

U organizaciji Udruženja vinogradara opštine Golubac sa sedištem u Bariču, članovi ovog udruženja proteklog vikenda boravili su na ovogodišnjoj 56-toj po redu privredno-turističkoj i kulturnoj manifestaciji Župska berba pod sloganom “Župa, kolevka civilizacije i vina” koja je održana od 19 do 22. septembra.

Foto: Screenshot youtube

Za tri dana, koliko je trajala ova manifestacija, organizatori su posetiocima pripremili pregršt zanimljivih događaja, od dečijih predstava, kulturnih izlaganja ali i sportskih dešavanja, tako da je svako imao barem jedan od razloga da poseti ovu prelepu i dobro organizovanu manifestaciju. Berba grožđa je na polovini, a vredni vinogradari na trenutak su napravili predah kako bi prikazali ono u čemu su najbolji, u vinu i proizvodima od voća.

Otvorena je najveća atrakcija ove manifestacije, Fontana vina u kojoj je smešteno 22 hiljade litara župske ružice i čija je degustacija za posetioce bila besplatna.

Udruženje vinogradara opštine Golubac sa sedištem u Bariču ima oko 56 članova o kojima ovo udruženje vodi brigu i organizuje odlazak na ovakve i slične manifestacije kao i razne stručne edukacije u cilju kvalitetne i veće proizvodnje grožđa i vina. Ove godine Udruženje je proslavilo i dve decenije postojanja.

Foto: Screenshot youtube

Uz gurmanluke dobrodošlice i čašicu Župskog vina u Vinskoj ulici, oko 400 hiljada posetioca imalo je priliku da učestvuje u karnevalu, da prisustvuju defileu učesnika „Župske berbe“, da posete brojne koncerte i izložbe među kojima je i Poljoprivredna izložba na kojoj su brojni izlagači predstavili neizmerno bogatstvo ove prapostojbine vina u Srbiji.

Dvadesetpetoro vinogradara iz Udruženja vinogradara i voćara opštine Golubac prilikom boravka na ovogodišnjoj 56-toj privredno-turističkoj i kulturnoj manifestaciji “Župska berba” u Aleksandrovcu u međuvremenu posetili su grad Kruševac i crkvu Lazaricu.

(Tpknews.com/eGolubac)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker