VEROVALI ILI NE: Muškarac najlepše živi pored žene koja mu stalno zvoca, a evo i zašto!

Naučnici su dokazali da su žene koje poseduju jake ličnosti, pravi dragulj za partnera.

Foto: Ilustracija

Tako je, dobro ste čuli! Prema studiji, takva žena značajno smanjuje rizik od dijabetesa kod svog muža. Teško je poverovati, ali ovo su naučno dokazane činjenice!

Naravno, nije sve baš tako jednostavno. Pogotovo ako vam žena „zvoca“ od jutra do sutra i to sve „začini“ po kojim izlivom besa. Ova studija se ne odnosi na te krajnosti. Ali, čovek koji pored sebe ima „zahtevnu“ ženu, može da prestane da brine o svom zdravlju.

Stručnjaci sa Univerziteta u Čikagu i Državnog univerziteta u Mičigenu, sproveli su niz eksperimenata i dokazali da loše raspoloženje partnera direktno utiče na zdravlje drugog partnera, posebno u smislu potencijalnog rizika od dijabetesa.

„Koliko su zadovoljni njihovim postojećim odnosima?“; „Da li su zadovoljni svojim partnerom i kako?“;“ Koliko vremena provode zajedno i kako?“ i tako dalje.

Druga serija pitanja se odnosila na potpuno različite teme:“Koliko su otvoreni jedno prema drugom?“, „Da li nešto skrivaju od partnera?“, „Koliko često se partner žali ili kritikuje?“

Rezultati istraživanja su bili zapanjujući. Prvo, dramatično su se razlikovali u zavisnosti od pola učesnika. Žene koje su svoj odnos smatrale srećnim, gde niko nije bio izložen kritikama i razdražljivom ponašanju, praktično nisu ni rizikovale oboljevanju od dijabetesa u budućnosti. Naučnici objašnjavaju ovo činjenicom da takve žene savesnije komuniciraju sa partnerom, pokazajući uređen takt i mudrost. Smirena komunikacija sa partnerom utiče na dobar metabolizam i dobro zdravlje.

Ali podaci istraživanja muškaraca su šokirali sve! Istraživači u početku nisu mogli čak ni da poveruju u rezultate, jer su se radikalno razlikovali od rezultata istraživanja kod žena.

Muškarci koji su izjavili da su njihove žene stalno pokušavale da ih kontrolišu, da su iritantne i nastrojene kritici, bili su manje skloni pojavi dijabetesa u budućnosti. Za razliku od muškaraca koji su živeli miran i tih život uz ženu koja im nije „zvocala“!

I to nije sve: Partneri razdražljivih i jakih žena, ako su na kraju i dobili dijabetes, to je bio blaži oblik. Pored toga oni su uvek bili u stanju da kontrolišu nivo šećera u krvi.

Naučnici rezultate ovog istraživanja objašnjavaju činjenicom da te „zahtevne i iritantne žene“ pažljivo prate i zdravlje svog muža kao i njegovo ponašanje!

Činjenica je da su žene sa daleko boljim karaktersitikama odlučnije i donose optimalne odluke. A to potvrđuje i nauka. Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu psihologije Južni Vels, sprovelo je studiju koja je potvrdila činjenicu da su žene složenijeg karaktera obično pametnije.

To se objašnjava da su skeptične skoro u svemu. One se vode objektivnim razlozima i vlastitom analizom. One takođe znaju kako što uverljivije i odlučnije da prenesu svoj zahtev mužu.

Moguće je da će ih zbog toga muž mnogo bolje slušati (pogotovo jer nema drugi izbor), a zauzvrat će dobiti dobro zdravlje!

Žene snažnog karaktera imaju prednosti u odnosu na mirne žene, ali ne u svemu. Prema nekim drugim studijama je dokazano da one možda supruga spašavaju od dijabetesa i bolesti, ali se zato one goje.

To je zbog činjenice da su jednostavno „bombardovane“ adrenalinom i kortizolom, koji se u njima taloži u vidu kilograma.

(Tpknews.com/Stil)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker