ČETVRTI DAN FESTIVALA: Veliko nevreme prekinulo „Na Drini ćuprija“

Četvrtog dana regionalnog pozorišnog festivala „Viminacium fest-mitovi stari i novi“ odigrana je treća predstava takmičarskog karaktera.

Foto: M. Veljković

Na prepunoj pozornici smeštenoj u Limesu, jednom od atraktivnijih objekata Arheleoškog parka Viminacijuma, gde je bilo preko 600 ljubitelja pozorišne umetnosti, publici su se predstavili glumci iz novosadskog Srpskog narodnog pozorišta sa predstavom “Na Drini ćuprija”, u režiji Kokana Mladenovića, koja je, nažalost, zbog nevremena bila prekinuta. Do trenutka prekida glumački ansamnl iz Novog Sada svojim blilijantnim izvođenjem predstave oduševljavao je prisutnu publiku, koja je bila obučena u kišnim kabanicama podeljenim od strane organizatora, kako ne bi pokisli, u dahu je pratila predstavu. Ipak, olujni vetar i veliki pljusak primorali su organizatore da iz bezbednosnih razloga, kako samih glumaca, tako i celokupne publike, prekinu predstavu, koja je do trenutka prekida bila izvedena u dve trećine trajanja celokupne predstave. Žiri publike do trenutka prekida predstave za glumca večeri proglasio je glumicu Danicu Grubački.

Danicu Grubački/Foto: M. Veljković

Na Viminacium Fest-u rade dva žirija. Stručni žiri, koga čine Dejan Mijač, reditelj, Snežana Trišić, rediteljka i prof. Miodrag Tabački. Stručni žiri, na kraju festivala, nagradjuje najboljeg glumca i najbolju predstavu Viminacium Fest-a.

Žiri publike, koji radi u sastavu: Nataša Rokvić, Zoran Živković i Marija Weiner, svo troje glumci Pozorišta „Milivoje Živanović“ i pozorišta „Castellum“, nagradjuje najboljeg aktera večeri.

Publika sa kabanicama prati predstavu/Foto: M. Veljković

Večeras će se izvesti predstava „Devojčica sa žicama“ u režiji Marjana Nećaka – Slovenskog narodnog gledališča „Drama“ iz Ljubljane, dok će u subotu poslednjeg takmičarskog dana Viminacium festa biti izvedena predstava „M.I.R.A“, u režiji Andraša Urbana – Bitef teatra.

Završne večeri u nedelju, 30. juna, u čast pobednika, ansambli Narodnog pozorišta iz Prištine i Pozorišta „Zoran Radmilović“ iz Zaječara, izvešće „Žene iz Troje“, po tekstu Euripida, u režiji Nebojše Bradića.

M.Veljković
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close