VELIKO GRADIŠTE: Potpisani ugovori sa studentima za stipendiranje (VIDEO)

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, potpisao je ugovore sa studentima sa područja opštine Veliko Gradište kojima su odobrene stipendije, a koji pohađaju visokoškolske ustanove na teritoriji Srbije.

m03_4276

Ugovori su potpisani sa studentima koji su, na osnovu Konkursu za dodelu stipendija studentima sa područja opštine Veliko Gradište za školsku 2016/17. godinu, ispunili uslove za dobijanje stipendija:

  1. Živković (Bogdan) Vojislav iz Velikog Gradišta,
    – student prve godine Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, studijski program: Logopedija,
  2. Životić (Dragan) Aleksandar iz Velikog Gradišta,
    – student prve godine Filozofskog fakulteta, odsek psihologija,
  3. Lukić (Lazar) Aleksandar iz Velikog Gradišta,
  4. Perić (Radiša) Jana iz Velikog Gradišta,
    – studentu druge godine Visoke turističke škole strukovnih studija,
  5. Đorđević (Sreten) Ljubica iz Velikog Gradišta,
    – student pete godine Medicinskog fakulteta, studijski program medicina,
  6. Protić (Zorica) Nikola iz Velikog Gradišta,
    – student druge godine Poljoprivrednog fakulteta, odsek fitomedicina.

Pored ovih, na osnovu molbi podnetih Opštinskom veću, dodeljene su još dve stipendije i to Ireni Vučić iz Velikog Gradišta, za upisane master akademske studije  drugog stepena na Filološkom fakultetu u  Beogradu, studijski program: jezik, književnost, kultura, i Ranici Stanojević iz Desina za upisane specijalističke studije  na Visokoj turističkoj školi strukovnih studija u Beogradu.

Stipendije se dodeljuju studentima za vreme trajanja redovne nastave koja je propisana za sticanje odgovarajućeg stepena obrazovanja, u mesečnom iznosu od 10.000 dinara. Iz prethodnih godina opština stipendira deset studenata od kojih je šestoro na drugoj, a četvoro na trećoj godini studija.

Predsednik opštine čestitao je studentima, poželevši im uspeh tokom školovanja, te istakao da opština redovno izdvaja za obrazovanje i bolje uslove rada u prosvetnim ustanovama pa je tako ove godine renovirana Predškolska ustanova, školama su nabavljene interaktivne školske table dok je za treće dete obezbeđena besplatna užina.

“Kroz socijalni program obezbeđen je i prevoz za studente koji ispunjavaju uslove, i to jednom mesečno iz mesta studiranja, a sa ovom praksom će se nastaviti i ubuduće kako bi se đacima olakšalo školovanje i rasteretio kućni budžet. Iz tog razloga opština će do nove godine raspisati još jedan konkurs za desetoro studenata iz materijalno ugroženih porodica.“, najavio je Dragan Milić.

TPKNES/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker