KREĆE OFANZIVA PROTIV KOMARACA: Veliko Gradište od 17. avgusta kreće u lov na zaražene komarce

Komarci sa virusom Zapadnog Nila prisutni su u 12 mesta u zemlji, među njima je i Veliko Gradište.

Zbog blagog porasta broja komaraca koji prenose zarazu opština Veliko Gradište 17 i 18. avgusta 2020. kreće sa intezivnijim merama suzbijanja odraslih formi komaraca, ukoliko se steknu neophodni meteo uslovi, zašta je angažovana avijacija za sprovođenje mera iz vazduha.

Tretiranje će se izvoditi u periodu od 9 do 18 časova, a planirano je da radovi traju dva dana.

Tretman će se vršiti preparatom za suzbijanje larvi komaraca LARVASTOP PIRIPROX 0,5 ZG.

Inače, prema najnovijem izveštaju Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, pored Beograda, Subotice, Sombora, Zrenjanina, Pančeva, Kraljeva, Palića i Apatina, prošle nedelje virus Zapadnog Nila je detektovan i kod komaraca u Paraćinu, Velikom Gradištu, Požarevcu i u Novom Sadu.

– Na teritoriji 12 gradova Srbije, Zavod za biocide i medicinsku ekologiju sprovodi nadzor nad virusom groznice Zapadnog Nila u populaciji komaraca od 1. juna 2020. godine. Na osnovu izveštaja Zavoda od početka sezone do 4. avgusta prisustvo genoma virusa Zapadnog Nila otkriveno je u domaćim komarcima kuleks pipiens sa različitih lokacija na teritoriji Subotice, Sombora, Paraćina, Zrenjanina, Pančeva, Kraljeva, Palića, Apatina, Novog Sada, Velikog Gradišta, Požarevca i Beograda – navodi se u izveštaju Instituta “Batut” za 32 nedelju od 2. do 8. avgusta.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Nanu li vam Vasu…znaci I vi ste placeni da lazete narod,sram vas bilo!!!Pa zar vi mislite da ce pare da vas sacuvaju,vas I Vasu decu od tog trovanja!!!?Da li malo mozga imate za sta I sta prodajete!!!Kakvi zarazeni komarci,kakvi zapadni nilovi,kakve ludosti I zaraze vise izmisljate!!!Ne razmisljate da Dan za vracanje dugova uvek dodje…ali uvek.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker