DA SE MALO POHVALIMO: Veliki gradištanski šefovi obišli radove, i malo pozirali! (FOTO)

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, obišao je sa svojim najbližim nerazdvojivim saradnicima radove, da napravi koju sliku i uveri da sve teče po planu.

Foto: Promo

Veliko Gradište, sa Srebrnim jezerom i Ramskom tvrđavom, kako kažu gradištanski moćnici, jedna od najposećenijih srpskih turističkih destinacija, koja je dočekala za uskršnje i prvomajske praznike građane i prve turiste s novim licem i starim šefovima.

Takođe, veliki gradištanski šefovi, pohvalili su se da je Gradište prva opština u Srbiji koja je postavila inovativnu vertikalnu signalizaciju sa funkcijom podnog i vertikalnog osvetljenja pešačkih prelaza, a koja će se napajati solarnom energijom. Tako da će vozačima i pešacima olakšati saobraćaj na kružnom toku na ulazu u grad i skretanju ka Srebrnom jezeru.

Čak je i u samom gradu i na Srebrnom jezeru uređena horizontalna signalizacija – obnovljeni su pešački prelazi, oznake za školu u gradu, parking mesta – posebno za taksiste i osobe sa invaliditetom i ostala saobraćajna signalizacija u površini od 900 m2 i obeležene isprekidane i pune linije u dužini oko 40 km. Postavljeno je i 40 novih saobraćajnih znakova, a zamenjeni su i oni oštećeni.

Na putu Topolovnik-Ram, nastavljeni su radovi na deonici Zatonje-Ram, koji su trebali da budu urađeni i završeni još 2016. godine, ali tada je aktuelni predsednik opštine, Dragan Milić, zaustavio početak radova, a predviđeni novac za te radove, potrošio na druge stvari (o tome detaljnije u posebnom članku). Sada se trenutno od ukupne dužine od 15 km radi oko 4,5 km puta. Asfalt se, radi kvaliteta, postavlja u dva sloja, a radovi će se nastaviti 6 maja.

I na Ramskoj tvrđavi, nastavljeni su radovi na uređenju prilaza. U toku je izrada pešačkih staza ka tvrđavi, za koje je produžen rok završetka, a od kojih će jedna voditi od drumskog puta, a druga od Dunava. Ujedno, turska firma “Grid“ završava plato u podnožju ove građevine gde će se sastaviti pristupne staze. Očekuje se da radovi budu okončani do kraja narednog meseca, ili do kraja jula.
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close