VELIKA POLICIJSKA AKCIJA “ARES”: Uhapšeno 360 osoba širom Srbije (VIDEO)

Zbog više krivičnih dela policija je uhapsila 360 ljudi, dok je protiv još 202 osobe podneta krivična prijava, izjavio je ministar Nebojša Stefanović.

Oni su uhapšeni u policijskoj akciji “Ares”, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Kako je precizirao ta akcija je sprovedena u 27 opština i gradova u Srbiji. Podnete su krivične prijave tako da su procesuirane ukupno 562 osobe, istakao je ministar policije.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili različita krivična dela – neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ubistvo u pokušaju, silovanje i nedozvoljene polne radnje, iskorišćavanje maloletnih lica za pornografiju, zlostavljanje i mučenje, iznude, otmice, razbojništva, teške krađe…

Ministar policije je naveo da je oduzeto 167 kilograma narkotika, kokaina, heroina, hašiša, maruihuane i ekstazija kao i da su otkrivene tri laboratorije za proizvodnju marihuane, kao i da je oduzeto 29 pušaka, četiri automatske puške, 30 pištolja, jedan kilogram ekspoloziva, šest bombi i više od 3.000 komada municije.

Zaplenjena je veća količina novca, 19 vozila kao i više računara i 150 gigabajta pedofilskog materijala, naznačio je Stefanović.

Stefanović je ranije za TV Pink istakao da je policija više meseci pratila određene kriminalne grupe i pojedince koji su izvršioci “različitih zadataka”.

TPKNEWS/Tanjug

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker