VELIKA POBEDA SNS U POŽAREVCU: Naprednjacima 49 od 68 odborničkih mandata

Gradska izborna komisija nakon rada tokom cele izborne noći još nije objavila konačne rezoltate lokalnih izbora u Požarevcu iz razloga što ima nekoliko žalbi na nepravilnostima u pojedinim izbornim jedinicama.

Saša Pavlović

Nakon sednice GIK-a koja će se održati u ponedeljak znaće se konačni rezultati I ishod žalbi. Prema našim saznanjima očekuje se da će, bar, na dva biračka mesta biti poništeni I ponovljeni zbog nekoliko nepravilnosti ko biračkih spiskova I broja glasačkih listića.

Prema izvoru iz Gradskog izbornog štaba SNS u Požarevcu ta stranka je ostvarila apsolutnu pobedu na obrađenih 66 od ukupno 68 rezultata u izbornim jedinicama.

Saša Pavlović, kandidat za odbornika u Skupštini grada Požarevca sa liste “Aleksandar Vučić-za našu decu”, saopštio je rezultate sa 66 od ukupno 68 izbornih mesta, pošto dva biračka mesta nisu obrađena.

Po njegovim rečima, lista „Aleksandar Vučić – za našu decu“ na lokalnim izborima osvojila je 22.176 glasova, u procentima 64,79 odsto, dok je na parlamentarim izborima osvojila 22.497 glasova, odnosno 64,59 odsto.

Iza nje je Socijalistička partija Srbije koja je na lokalnim izborima osvojila 6.126 glasova, odnosno 17,90 odsto, a na parlamentarnim 4.308, odnosno 12,37 odsto.

Vlaška stranka „Most“ osvojila je 959 glasova, što je 2 odsto, 879 Srpska radikalna stranka, odnosno 2,57 odsto na lokalnim izborima, dok je na parlamentarnim izborima osvojila 533 glasa, odnosno 1,53 odsto. Lista „Suverenisti“ osvojila je na lokalnim izborima 2.077 glasova, odnosno 6,65 odsto, dok je na parlamentarnim osvojeno 1020, odnosno 2,93 odsto.

„Ako uporedimo 2016. i 2020.godinu izlaznost 2016. je bila 53,6 odsto na lokalnim izborima, dok je ove godine izlaznost 50,47 odsto. Na veću izlaznost 2016. imali smo 17.000 glasova, a sada 5.000 glasova više na manju izlaznost. Ovi rezultati su obavezujući da u budućnosti radimo više“, naglasio je Pavlović.

On je još dodao da je ovaj rezultat dokaz da je politika koju vodi naš predsednik Aleksandar Vučić jedina prava i ispravna. “Politika koju je vodila SNS u prethodne četiri godine prepoznata je od strane naših sugrađana, trudili smo se da paralelno razvijamo grad i sela, da podižemo infrastrukturne prilike, da otvaramo nova radna mesta“.

Trenutni broj mandata na osnovu obrađenih rezultata u Požarevcu je sledeći: „Aleksandar Vučić – za našu decu“ – 49, „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije – 13, Vlaška stranka „Most“ jedan mandat, „Suverenisti“ – 5 .
Lista „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ nije osvojila ni jedan mandat.

Prema ovim rezultatima apsolutni pobednik je SNS dok za SPS može se reći da je gubitnik pošto je na ovim izborima ostvarila za tri posto lošiji rezultat od prethodnih izbora I u novom zazivu gradske Skupštine imaće četri odbornika manje.

Iznenađenje ovih lokalnih izbora je GG ”Dosta je bilo-suverenisti” koji su na opšte iznenađenje svih prošli census I osvojili gotova 7 odsto glasova I pet mandata. Radikali su očekivano ostali bez odbornika pošto nisu premašili census od 3 posto.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker