Važno obaveštenje za sve vikendaše Vikand naselja Vinci

Dragan Radović koji vodi bitku sa Golubačkom opštinom za bolje Vikand naselje Vinci, zartažio je našu pomoć, jer neko od administratora grupe “Vikend naselje VINCI – Raj na zemlji” na fejsbuku, briše njegove objave ili obaveštenja.

Dragan Radović

Radović je, kako tvrdi, objavio obaveštenje u grupi “Vikend naselje VINCI – Raj na zemlji” na fejsbuku, koje je, pogađate, neko od administratora iz sela Vince, uklonio.

Radović je napisao sledeće:

“Poštovani vlasnici vikend kuća. Poslednji put obraćam se preko ove lepo zamišljene grupe. Grupa je ispunila svoj cilj, vikend naselje je promovisano i za njega se čulo u celoj Srbiji. Ja se zahvaljujem administratoru i svima koji su učestvovali u formiranju ove grupe. Moram reći da je Ustavno pravo svakog čoveka SLOBODA i to svaka vrsta slobode, kako govora, pisanja, kretanja, tako izražavanja ali i poštovanja drugojačijeg pogleda, što se može podvesti (ovo zadnje) i pod demokratiju. Pojedinci su uzeli sebi za pravo da vrađaju i da drugima zatvaraju oči pred prljavštinom u ime neke lepote. Lepota potiče iz ličnog kreveta, dvorišta, kuće pa onda možemo gledati lepotu Dunava i lepotu vikend naselja. Ja sam za lepo vikend naselje uz borbu da sprečimo pljačkanje vlasnika vikend kuća i borbu za ulaganje u vikend naselje. Na moje objave koje nisu protiv zakonite reaguju vlasnici vikend kuća pozitivno a par njih iz sela Vinci napadaju te objave uz teško vređanje. Preduzeo sam mere da osete posledice svojih ne promišljenih reči a kako bi drugima bilo za nauk. Nikada nikom nisam loše komentarisao a znao sam da odgovorim istom merom. Ako se razlikujemo u mišljenjima a već smo tu komšije, mogli smo da se sastanemo i da rešimo problem. O školskoj naobrazbi ne bih da pričam, o pročitanim knjigama takođe a tu se stvara lepota pogleda na svet, na Dunav i vikend naselje. Vlasnici vikend kuća, u toku sledeće nedelje formiraćemo našu grupu i sva obaveštenja dobićete preko te grupe. Srdačno se zahvaljujem svim i onima koji su kritikovali objave i onima koji su vređali a čiji broj je oko 5% i onima koji su istinski pomagali da vikend naselje stvarno bude raj na zemlji. Svaka kritika koja je dobronamerna DOBRO DOŠLA”, napisao je Radović.

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. I treba brisati sve što nema veze sa temom grupe. Ovaj stariji gospodin očigledno nije upoznat sa pravilima online komunikacije…

  2. Objave nisu bile protivzakonite ali tema grupe nisu “vojni penzioneri i ratni veterani”, “komšinica me je olajavala uz kafu pa ću je tužitii”. Obrisane su sve objave koje imaju veze sa prepucavanjima koje je izazvao, one koje je on objavio ali i one koje napadaju njega. Gospodin bi mogao malo da pogleda sebe, možda bi shvatio da problem nije u svima nama nego u njemu. To što smatra da je toliko uzvišen i načitan da drugima soli pamet a kad se ne slože sa njim da “preduzima mere da osete posledice svojih ne promišljenih reči a kako bi drugima bilo za nauk” govori o njegovom karakteru odnosno osvetoljubivosti i omaložavanju komšija.
    “Daj čoveku vlast da vidiš kakav je”, gospodin se pokazao.

  3. Stanje na terenu Vikend naselja Usije-Vinci je katastrofalno.Deponija komunalnog otpada stalno gori i pored gomile obećanja opštinskih otaca da će to regulisati. Ni jedna vlast za protekloh 20 godinea koliko gori otpad nije preduzela mere zaštite. Vikend naselje se pretvara u trovačnicu a porez na nekrtnine naplaćuju sa uživanjem i ciničnim smeškom uz može nam se. Nneke komisije je odobrila izvorišta piteke vode i pored toča što se na nebezbedonosnoj distanci spaljuje otda. Atmosverijije spiraju otrovne sagorele materije i natapaju poroznu peščanu podlogu . Za proteklih 20 godina zasigurno su podzemni vodotokovi zagađeni , pijaću vodu tretiraju raznim hemikalija tako da one predstavlja sada samo tehničku vodu za zalivanje i pranje, ta voda više nije za piće ali ima ipak prolaz kod nadlešnih kontrolora. Srećom mnogi vlasnici vikendica su izbušili bunare i koriste tu vodu za svoje potrebe. Te bušotine su na mnogo većoj udaljenosti od ognjišta koje ne prestaje da gori i povremeno tinja.
    Sledeće šlager pitanje nastaje izumom nekoga iz vlasti Opštine Golubac da komunalci naplaćuju vodu i kada je ne koristite, Česma je suva, svi ventili zatvoreni, ali svaki korisnik vodomera plaća namet od 230 dinara mesečno i pored zakonskih odredbi da se voda obračunava po jednom metru kubnom mereno na vodomeru. To za golubačke komunalce nema značaja, šta će im zakon kada ga i onako niko ne poštuje i tako fakturišu neutrošenu vodu misleći da na to imaju prava. Opština Veliko Gradište je donela ODLUKU O VODOSNABDEVANJU koja pretstavlja kopleksan dokumenu koji pravno reguliše ovu materiju. Opštini Golubac je predočeno da se i ona drži takvog načina upravljanja u sistemu vodosnabdevanja. No to u ovoj opštini nema čoveka koji hoće da razume, teraju van zakona po svome i do danas.Međuti, za Opštinu Golubac to sve nema značenje, Opština radi na svoj način ne poštujući važeće zakone, donesu odluku o ceni vode ad hok, bez ikakve obaveza o kvalitetu i urednosti snabdevanja, Jedino je to da korisnik po njima mora da plaća neviđeni namet i kada nije potrošio kap vode. Takvu praksu toleriše i Tržišna inspekcija kojoj je prijavljena nezakonitost takse na neutrošenu vodu i konstatuje da KJP Golubac radi po zakonu, i kada krši zakon. Država na sve to ćuti, ostaje samo da vlada, kadija te tuži, kadija ti sudi, kao da se ništa nije promenilo od vremena Turaka. Na jednoj strani je glamur, božanstvena uređena tvrđava sa ugodnim okolišem, i mpark pred opštinom, nove biciklitstičke staze od Golupca do Vinaca, a iza toga svinjac neviđenih razmera u načinu upravljanja golubačkih vlasti. To je prostor je nastanali preko 3000 vikend kuća sa oko 50000 novoprispelih stanovnika u špicevima , ogroman broj o odnosu na broj od 9500 stanovnika golubačke opštine. Taj svet koji je ovde došao da se leči na čistom vazduhu koji struji sa obronaka Transilvanskih alpa preko Dunava sedi i očajava trpeći trovanje zagorevanjem ogromne gomile komunalnog otpada i trpeći zulum koji mu uvodi opštinska vlast.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker