POPLAVE U BRANIČEVSKOM OKRUGU: Vanredno zbog Busura u opštini Petrovac na Mlavi, centar Neresnice pod vodom (VIDEO)

Štab za vanredne situacije opštine Petrovac na Mlavi proglasio je vanrednu situaciju na delu teritorije ove opštine.

Povod za ovu odluku je izlivanje reke Busur, koja je poplavila okolne njive. Vanredna situacija odnosi se na sliv reke Busur, put Busur – Petrovac i mesne zajednice Busur, Veliko Laole, Tabanovac, Burovac, Krvije i Dobrnje.

Kako je rečeno na sednici štaba, vanredna situacija je uvedena iz preventivnih razloga kako bi u narednim danima, ako bude bilo potrebe, da se pravovremeno reaguje.

Na području opštine Kučevo u utorak je, usled obilnih padavina i slivanja vode sa brda, centar sela Neresnica bio pod vodom.

Foto: eKučevo

Hitno su reagovale nadležne službe i mehanizacija je upućena na najkritičnija mesta kako bi sprečila veću štetu. Na lice mesta izašao je i Vladimir Stojanović, predsednik opštine sa saradnicima.

U toku su radovi na saniranju posledica vremenske nepogode.

Velika Morava raste, Dunav, Mlava i Pek stagniraju

Po podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Velika Morava kod Ljubičevskog mosta je na koti -1 centimetar uz tendeniciju porasta. RHMZ za sutra predviđa 60 centimetara, a prekosutra 70.

Dunav kod Velikog Gradišta

Ne treba brinuti jer je redovna odbrana od poplava na 450 centimetara.

Mlava kod Velikog sela je na granici redovne odbrane od poplava -231 centimetar i stagnira. Dunav kod Velikog Gradišta je na koti 781 centimetar i stagnira, a vanredna odbrana od poplava je na 830 centimetara. Nivo Peka kod Kučeva je 89 centimetara i stagnira.

(Tpknews.com/M.V.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker