KORONA NE STAJE: Vanredna situacija proglašena i u Zaječaru i Majdanpeku

U Zaječaru je u petak proglašena vanredna situacija s obzirom na to da je procenat pozitivnih na COVID-19 u odnosu na broj pristiglih rezultata oko 40 odsto, a očekuju se rezultati za još 170 testiranih građana.

Screenshot

Takođe, u petak je vanredna situacija proglašena i u Majdanpeku.

Prema poslednjim podacima, na teritoriji Zaječara registrovano je 14 pozitivnih na korona virusa od 32 pristigla rezultata.

U Zaječaru se od danas zabranjuje okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

Takođe, u javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mere lične zaštite.

U svim zatvorenim prostorim obavezno je nošenje zaštitinih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra, kao i na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru. Nošenje maski je obavezno i za decu.

Zabranjuje se organizovanje svečanosti, sportskih manifestacija sa publikom i drugih zabavnih manifestacija i proslava .

Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata, kockarnica, noćnih kluboova i dečijih igraonica, pekara, kioska brze hrane, prodavnica, tržnih centara i drugih maloprodajnih objekata, a takođe, zabranjuje se maloprodajnim objektima (prodavnicama) u gradu i selima, prodaja alkoholnih i bezalkoholnih pića ukoliko se ista ispijaju ispred navedenih objekata, a zabranjuje se i korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara i javnih kupališta.

Od početka pandemije je na teritoriji grada Zaječara od korona virusa obolelo ukupno 210 osoba.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker