UŽAS NA BAZENU U POŽAREVCU: Zatvorenik u Zabeli iz Smedereva, naglavačke skočio u vodu i ostao nepokretan!

Smederevac Ivan (34), koji je osuđen za dilovanje droge, teško je povređen pre nekoliko dana prilikom skoka u bazen u požarevačkom zatvoru “Zabela“.

Foto: Profimedia

On je hitno prebačen na Urgentni centar u Beograd i podvrgnut operaciji vratnih pršljenova, koja je trajala šest sati. Od pada je paralizovan, ali lekari ulažu sve napore da ponovo stane na noge.

Prema nezvaničnim saznanjima, mladić je loše procenio dubinu bazena i naglavačke skočio u plićak, zbog čega je teško povredio kičmu.

– Zatvorenik se tog dana rashlađivao na bazenu sa ostalim cimerima na nesnosnoj vrućini. Prema jednoj verziji, zatvorenici su ga zeznuli tako što su čučnuli u vodu, govoreći mu da je tu duboko i podsticali ga da skoči. Međutim, neslana šala se pretvorila u nesreću, jer se Ivan zaleteo i naglavačke skočio u plići deo bazena. Posle kobnog skoka u vodu ostao je nepomičan. Ostali plivači su mu odmah pritekli u pomoć, izvukli ga napolje i pozvali lekare – priča sagovornik.

Prema drugoj verziji Ivan je sam loše procenio dubinu i napravio kobni skok.

– On je, navodno, skočio u plićak nakon što je istrčao nekoliko krugova oko bazena. To je manje verovatna verzija, jer je nemoguće da nije primetio da ostali kupači stoje u tom delu bazena. Moguće je da je skokom hteo da impresionira ostale zatvorenike, ali nikome nije jasno zašto je to uradio potpuno nepromišljeno – kaže izvor.

Ivanu su polomljena dva vratna pršljena i operisan je u Urgentnom centru u Beogradu.

– Od pada je ostao paralizovan. Stručni lekarski tim Urgentnog mu je odmah posle prijema operisao kičmu. Operacija je trajala šest sati i ulagani su maksimalni napori da sve protekne u najboljem redu.

TPKNEWS/Alo!

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker