Uspešno završen 12. Međunarodni šahovski festival „Srebrno jezero 2018“ (VIDEO)

U velikoj sali Danubia park hotela i Hotela Srebrno jezero, u nedelju, 24. juna, zatvoren je 12. Međunarodni šahovski festival „Srebrno jezero 2018“, a nagrade najboljima uručili su zamenik predsednika opštine, Slađan Marković, i predstavnica “Silver Lake Risort“-a, Ivana Simić.

Foto: TOVG

Preko 260 šahista iz 24 zemlje oborilo je prošlogodišnji rekord turnira i okupilo brojne ljubitelje šaha na jednoj od najpopularnihih turističkih destinacija u Srbiji.

U okviru šahovskog festivala, u utorak 20. juna, održan je i blic rejting turnir u ubrzanom šahu. Učešće je uzelo 120 takmičara iz 15 zemalja, među kojima 15 velemajstora, uključujući i dva najbolja igrača u Srbiji, Ivana Ivaniševića i Miloša Perunića. Posle tri časa igre i jedanaest kola, pobednik turnira je postao velemajstor Volkan Sevgi iz Turske sa 9 poena. Isti broj poena, ali slabiji dodatni kriterijum imao je Miloš Perunović koji je osvojio drugu nagradu. Na trećem mestu našao se velemajstor Ivan Ivanišević sa 8,5 poena.

Festival su organizovali opština Veliko Gradište, Šahovski savez Braničevskog okruga, Turistička organizacija opštine Veliko Gradište, u saradnji sa kompanijom „Silver lake resort“ i Šah klubom VGSK.

(SOVG)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker