USPEŠNA AKCIJA POLICIJE: Ekspresno uhapšeni pljačkaši “IDEINOG” marketa u Požarevcu

Požarevačka policija brzom i efikasnom akcijom, u ponedeljak uveče, samo sat vremena nakon što su opljačkali supermarket “IDEA” u ulici Sime Simića, uhapsili su Miloša Mihajlovića(25) i Bojana Njegića(32), zbog postojanja osnova sumnje da su iz marketa ukrali fioku sa dnevnim pazarom.

– Sumnja se da su sinoć, oko 20 sati, maskirani fantomkama, ušli u prodavnicu u centru grada, istrgli fioku iz kase, a potom pobegli – saopštila je portparol požarevačke policije, Jasmina Tišma.

Prema rečima našeg izvora iz istrage oni su nakon pljačke, iskoristivši šok zaposlenih i prisutnih potrošača, trčeći izašli iz radnje i udaljili se u nepoznatom pravcu.

– Kada su se sabrali prodavci su pozvali policiju, koja je odmah došla i dala se u poteru za lopovima. Ubrzo, su jednog od njih, Miloša M. u blizini marketa locirali i uhapsili, dok je drugi lopov uspeo da umakne. Sat vremena nakon izvršenja krivičnog dela uhapšen je i Bojan Nj. – kaže naš izvor i dodaje da su prvog pljačkaša lako uhvatili jer je prilikom bekstva pao sa stepenica i povredio kuk, pa mu je bilo otežano kretanje.

Koliko je bilo novca u kasi i da li je policija uspela da dođe do opljačkanog novca, za sada se ne zna.

Zna se da je tu bio celokupni dnevni pazar, jer se pljačka desila pred kraj radnog vremena, ali se okvirno procenjuje da se radi o nekoliko stotina hiljada dinara, do koje se došlo na osnovu upoređivanja sa pazarima iz prethodnih dana.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa, po nalogu tužilaštva, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, i oni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker