MIJOVIĆ NAJAVIO: Uskoro izgradnja plaže i rekonstrukcija marine u Golupcu

U Golupcu se uz podršku Evropske unije preko razvojnog programa EU PRO, radi na dodatnom unapređenju uslova za organizaciju kulturnih i sportskih manifestacija.

dr Nebojša Mijović

U okviru radova ukupne vrednosti od 120.000 evra biće izvršena sanacija višenamenskih sportskih terena i izgradnje krova na letnjoj pozornici.

Sa Golubačkom tvrđavom, koja je obnovljena sredstvima EU, opština Golubac je postala vodeća turistička destinacija na Dunavu, a dodatna podrška EU omogućiće upotpunjavanje turističke ponude. Sada će svi stanovnici opštine imati bolje uslove za bavljenje sportom, a imaće i priliku da uživaju u još bogatijem kulturnom i umetničkom programu, kaže prvi čovek opštine Golubac dr Nebojša Mijović i najavio radove na putnoj infrastrukturi, izgradnji biciklističko-pešačke staze od vikend naselja Vinci-Usije do tvrđave Golubački grad, plaže na Dunavu u Golupcu kao i rekontrukciju postojeće marine.

Radovi na izgradnji plaže i rekonstrukciji marine počeće narednog meseca a sredstva od 50 miliona dinara iz budžeta obezbedila je opština Golubac.

Za investicije, socijalna davanjja i subvencije iz budžeta za ovu godinu u opštini Golubac izdvojeno je oko 55 odsto budžetskih sredstava za realizaciju velikih kapitalnih projekata u oblasti infrastrukture, modernizaciji lokalne putne mreže, turističke infrastructure, obrazovanja, kulture i sporta.

Realizacijom planiranih projekata u gradu Golupcu i u naseljima stvaraju se uslovi za bolji život građana. U protekle tri godine urađeno je više od dvadeset velikih projekata.

(Tpknews.com/e-Golubac)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker