NAPREDNO, NEMA ŠTA: Umesto da saniraju štetu od poplava, čelnici iz Petrovca na Mlavi kupili drona i zaposlili “pilota”!

Opština Petrovac na Mlavi, ove godine se našla tokom leta u centru pažnje, najviše zbog katastrofalnih poplava koje su je zadesile nakon pucanja Busurske brane.

Aleksandar Petrović / Foto: Screenshot Facebook

Naime, posledice katastrofalnih poplava se saniraju slabo ili nikako, ali zato potez lokalnih naprednjaka ostavlja nas u čudu. U opštini koja je devastirana poplavama, lokalna vlast umesto da sanira štetu odlučila je da kupi dron! I pritom, zaposli osobu koja će istim da upravlja!

Prema saznanjima Gerile, ova letelica koja se nalazi u posedu petrovačke opštine košta nešto više od 200 hiljada dinara, ili oko 1700 evra.

Kada se sama cifra uzme u obzir, neko bi rekao – ništa strašno. U moru proneverenih milijardi ovih 1700 evra građana Petrovca na Mlavi nekome možda i ne bi izgledali tako strašno.

Međutim, sam momenat u kome je oprema kupljenja i primljena u radni odnos osoba koja će upravljati dronom – pokazuju koliki je nivo gluposti i bezobrazluka u lokalnoj vlasti ove opštine. U periodu kada bukvalno svaki dinar treba da se da u saniranju i obnovu infrastrukture, napredni kadrovi su rešili da kupe opremu koja će im pomoći da fotografišu i snimaju iz vazduha!

Ukoliko u Petrovcu nemaju nameru da špijuniraju svoje sugrađane, da ih snimaju dok šetaju glavnom ulicom ili kupuju na pijaci (što nije isključeno), dolazi se do zaključka da je ova „investicija“ napravljena isključivo zbog turističke promocije mesta, odnosno pravljenja fotogradifija i video snimaka iz vazduha. Napredni mozgovi su zaključili da baš to treba opštini koja je nedavno pretrpela poplave!

Kako saznajemo iza ove cele ideje stoji Aleksandar Petrović Alek, šef kabineta predsednika Opštine, koji se prvi i pohvalio slikama sa drona. Dok, prvi „pilot“ petrovačkog drona biće osoba koja je prethodno radila u lokalnom kulturnom centru.

Foto: Screenshot Facebook

Petrović je 2003. godine, krivično odgovarao pred sudom u Petrovcu na Mlavi, jer je bio u posedu slika dosta mladih devojaka iz Petrovca i okoline, koje je on u tajnosti slikao i prodavao. Tada se bila digla velika afera oko toga u Petrovcu, i zbog toga se Petrović par godina krio, jer su roditelji devojaka koje je slikao pokrenuli hajku za njim sa namerom da ga linčuju. Par meštana je podnelo čak i pritužbu na rad suda oko te afere sa zahtevom da se ceo slučaj preispita. Kako to u praktici biva na lokalu, sud u Petrovcu na Mlavi je ceo slučaj zataškao, i 2015. godine je bio usvojen Marijanin zakon koji tretira ovu oblast dela protiv polnih sloboda, nakon usvajanja ovog Zakona nije moglo ništa retroaktivno da se primeni. Međutim, ostaje činjenica da je veliki skandal da jedan takav čovek vrši bilo kakvu funkciju, makar sa moralnog ljudskog aspekta.

Tako da ženama iz Petrovca sada ne predstoji ništa drugo, nego da se dobro čuvaju kada negde krenu, jer ovaj put Alek ih špijunira iz vazduha!?

(TPKNEWS/Gerila)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker