OVO JE NEKOREKTNO: Umesto bolnicama, Vlada daje još 1,7 miliona evra za Hram Svetog Save

U trenutku kada nam je zdravstveni sistem pred kolapsom i kada bolnicama nedostaje gotovo sve od opreme i materijala, pa do kiseonika, Vlada Srbije će iz budžetske rezerve izdvojiti još oko 1,7 miliona evra, što je nešto više od 200 miliona dinara za završetak radova na izgradnji Hrama Svetog Save.

Hram Svetog Save

U Službenom glasniku objavljeno je 10. jula da Ministarstvo finansija sredstva u iznosu od 200 miliona dinara prenosi u tekuću budžetsku rezervu, odakle će taj novac biti raspoređen Generalnom sekretarijatu Vlade, na ime dotacije Srpskoj pravoslavnoj crkvi za završetak radova na obnovi i uređenju Spomen-hrama Svetog Save u Beogradu, piše portal 021.rs.

Podsetimo da je pre samo nedelju dana usred epidemije i vanredne situacije u brojnim gradovima, Vlada donela odluku da isplati iz budžetske rezerve milijardu dinara, odnosno osam i po miliona evra Srpskoj pravoslavnoj crkvi za radove na Hramu Svetog Save na Vračaru, što je iaizvalo polemiku u javnosti između vladike diseldorfskog i cele nemačke Grigorija, Srpske pravooslavne crkve, ali i beogradskih vlasti.

Nije prvi put da Vlada finansira radove na Hramu Svetog Save iz budžetske rezerve – zapravo to je pravilo već nekoliko godina. Samo u toku 2019. iz tekuće budžetske rezerve je Crkvi isplaćeno 11 miliona evra. Osim toga, za Hram Svetog Save se posebno izdvaja novac od doplatnih poštanskih markica.

(Tpknews.com/021.rs)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker