LEDENA SUBOTA: Ujutro mraz i magla, a uveče i tokom noći susnežica i sneg

Ujutru u Srbiji će biti slabog i umerenog mraza, uz mestimičnu maglu, tokom dana biće oblačno, a uveče i tokom noći očekuje se jače naoblačenje mestimično sa kišom, u planinama sa snegom.

Ilustracija

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) prolazno naoblačenje, koje će ujutru i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve, do kraja dana proširiće se na celu zemlju. Slaba sipeća kiša moguća je samo ujutru na području Vojvodine, ponegde uz stvaranje poledice. Duvaće slab i umeren, na istoku i jak, zapadni vetar.

Jutarnja temperatura od minus devet na jugoistoku, do minus dva na severu, a u Negotinskoj Krajini oko jedan stepen. Najviša dnevna biće od tri do sedam, u Negotinskoj Krajini do 11 stepeni.

Uveče i tokom noći očekuje se novo, jače naoblačenje mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, uz umeren i jak severozapadni vetar.

U Braničevskom okrugu se ujutru očekuje slab mraz, u nižim delovima kratkotrajna magla. Tokom dana biće pretežno oblačno i suvo, uveče i tokom noći povremeno susnežica ili sneg.

Duvaće slab i umeren zapadni vetar, uveče i tokom noći u skretanju na severozapadni u pojačanju. Jutarnja temperatura oko minus tri, najviša dnevna do četiri stepena.

Za nedelju se u Vojvodini prognozira promenljivo oblačno vreme, uz mogućnost kratkotrajnih pljuskova, snega, a u ostalim krajevima oblačno sa susnežicom i snegom, uz više padavina u brdsko-planinskim predelima.

Duvaće umeren i jak, u Vojvodini i na planinama i olujni severni i severozapadni vetar. Krajem dana i tokom noći slabljenje vetra i padavina.

Od ponedeljka jutra hladna, uglavnom sa mrazem i maglom mestimično, a tokom dana malo i umereno oblačno i suvo, uz postepeni porast dnevnih temperatura.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker