PRITVOR ZA POŽAREVLJANINA: Uhašen zbog proganjanja gradištanskih žena

Miloš Stojković (25) iz Požarevca uhapšen je pre dva dana, zbog sumnje da je proganjao i polno uznemiravao žene sa područja opštine Veliko Gradište.

Posle isteka policijskog zadržavanja od 48 sati, on je predat osnovnom javnom tužiocu u Velikom Gradištu na saslušanje, u prisustvu branioca određenog po službenoj dužnosti. Njemu je određen pritvor do 30 dana, kako ne bi uticao na svedoke i kako ne bi ponovio delo za koje se tereti.

Osumnjičeni je od avgusta do dana hapšenja, održavao kontakte sa tri žene, preko fejsbuka. Pošto je želeo sa njima da stupi u emotivnu vezu, one su ga odbile, jer su mnogo starije od njega, oko 20 godina. Međutim, on to nije hteo da prihvati, već ih je neprestano nazivao, po 200 i 300 puta i pretio da će da objavi njihove fotografije koje su mu slale. Osim toga, on je od njih pokušavao i da iznudi novac, kako ne bi objavio ove fotografije. Sve tri su ga prijavile, posle čega je uhapšen i pritvoren.

Za ista krivična dela, on već ima više krivičnih prijava podnetih od strane požarevačke policije u redovnom postupku, bez određenja pritvora. Narednih dana sledi istraga, tokom koje će se saslušati svedoci i obaviti psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog, da bi se utvrdilo da li je uračunljiv.

Za krivično delo proganjanje zakonom je predviđena kazna do 3 godine, a za polno uznemiravanje do 6 meseci zatvora.

Tužilaštvo i policija apeluju na građane koje je osumnjičeni uznemiravao da to i prijave, kao i da prijave bilo čija uznemiravanja, kako bi se vinovnici procesuirali na osnovu novog krivičnog dela – proganjanje, uvedeno u krivični zakon od ove godine.

M.V.
One Comment

  1. Doticni gospodin je imao vec seksualnu aferu sa tri udate ZENE U ISTO VREME medju kojima je i ta „gospodja“ koja se pominje u tekstu. Pretnje su izmisljene da bi se oduzeli mobilni telefoni jer je u njima bilo slika tih istih golih zena koje su one njemu slale pa je on kasnije njih ucenjivao da ce pokazati njihom muzevima. Sve u svemu DOMAĆICE!

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close