Uhapšeni Požarevljani zbog prevara u igri na sreću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su devet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela prevara, navodi se u saopštenju.

Foto: Ilustracija

Uhapšeni su Z. Š. (59), D. M. (30), S. N. (69) i M. R. (72), svi iz Beograda, N. V. (35), LJ.Ž. (59), R. R. (66) i T. M. (34), svi iz Požarevca, i D. Ž. (45) iz Šapca.

Oni se, kako se navodi, sumnjiče da su u periodu od februara 2018. godine do trenutka hapšenja učestvovali u grupi koja je organizovala igre na sreću, takozvani “gros”, na taj način što su u bloku 44 u Novom Beogradu, u blizini pijace i Doma zdravlja “Novi Beograd”, predstavljajući se kao promoteri presretali mahom starije građane, postavljali im uobičajena pitanja i nakon što bi dali tačne odgovore, saopštavali im da su potencijalni dobitnici vrednih robnih i novčanih nagrada i davali im vaučer za učešće u prvom kolu nagradne igre.

Potom su ih odvodili u jedan lokal u Nehruovoj ulici gde su, kako se sumnja organizovali igru “gros”, odnosno ručno bacanje drvenih kegli, u kojoj su učestvovali osumnjičeni simulirajući da se međusobno ne poznaju i u kojoj bi u prvih nekoliko kola jedan od osumnjičenih dobijao velike svote novca kako bi oštećenog doveo u zabludu da je mogućnost dobitka velika, navodi se u saopštenju.

Oštećeni bi, na početku dobijali, a kasnije, kako je igra odmicala gubili i to sve veće količine novca, a koje su im pozajmljivali osumnjičeni izvršioci koji su simulirali da su igrači, a sve po već pripremljenom dogovoru.

Kada bi oštećeni u nekom trenutku odlučio da prekine igru, pošto je izgubio i svoj i pozajmljeni novac, osumnjičeni bi istog odvodili do stana ili banke da uzme i preda im novac.

Uhapšeni su osumnjičeni da su na ovaj način prevarili, kako je do sada utvrđeno, 11 osoba i tom prilikom pribavili materijalnu korist u iznosu od 18.800 evra, 1.000 švajcarskih franaka i 349.000 dinara, navodi se.

Njima je po nalogu tužioca određeno zadržavanje do 48 časova, po čijem isteku će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker