PUCAO NA VOZILA U PROLAZU: Uhapšen muškarac koji je pucao na auto pomoćnika gradonačelnika Požarevca

U subotu oko 21 čas pucano je na automobil marke „škoda fabija”, u vlasništvu gradske uprave, kojim je upravljao pomoćnik gradonačelnika u Požarevcu Dragan Kostić.

Foto: MUP

U autu je u trenutku pucnjave, pored Kostića, bio i suvozač nje governo prijatelj. Niko nije stradao i nema povređenih, već je samo naprslo zadnje vetrobransko staklo.

Incident se dogodio u Ratarskoj ulici u Mesnoj zajednici Burjan, kada su se Kostić i njegov prijatelj vraćali sa proslave iz sela Kasidol, gde je on od rukovodstva Mesne zajednice preuzeo priznanje i zahvalnicu gradu zbog angažovanja u proslavi seoske manifestacije.

– Kostić je, pre nego što je vratio auto na opštinski parking, pošao da prijatelja odveze kući u Burjan. U blizini njegove kuće čuo se prasak, a on je zaustavio automobil i video da je auto oštećen. Vidno uznemiren pozvao je policiju koja je došla na lice mesta i napravila uviđaj. O kakvom se oružju radi, za sada se ne zna, niti ko je i zašto pucao na lokalnog funkcionera. Istragom će se utvrditi sve okolnosti – ispričao nam je naš izvor dobro upućen u slučaj.

U međuvremenu se oglasio i MUP koji je saopštio da je u Požarevcu uhapšen P.P. (32) iz Požarevca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti.

Osumnjičeni P.P. je sinoć iz vazdušnog pištolja, iz svog dvorišta, pucao na vozila koja su prolazila ulicom i tom prilikom oštetio tri putnička vozila, od kojih je jedno u vlasništvu Gradske uprave Požarevac u kom se u tom trenutku nalazio pomoćnik gradonačelnika Dragan Kostić. Povređenih nije bilo.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu u Požarevcu.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker