UBISTVO KOD GOLUPCA: Joviću pritvor zbog Dejanovog ubistva

Protiv Zorana Jovića (41) iz Miljevića određen je pritvor od 30 dana zbog sumnje da je izvršio ubistvo i zbog nedozvoljenog nošenja oružja, za koje su zaprećene kazne od 15, odnoso 12 godina.

Zoran Jović Dejanov ubica / Foto: Facebook

Jović se tereti da je u noći između 21. i 22. novembra hicem iz pištolja ubio Dejana Jovanovića (47) iz Mrčkovca. Posle toga odvezao se do svoje ljubavnice Lidiej M. u Kučevo da bi ubio njenog supruga, ali ga je ona zaustavila i u tom otimanju on je povukao oroz i ranio sebe u stomak.

Protiv nje se ne vodi nikakav postupak jer je parafinskom rukavicom, utvrđeno da nije pucala, već da je u otimanju oko pištolja osumnjičeni za ubistvo povukao oroz i sam sebe teško ranio hicem u stomak. Taj pištolj, CZ 7-62 mm, Jović je nekoliko dana ranije ukrao od svog komšije u Miljeviću. Što se tiče motiva ubistva, to tek treba da se otkrije, jer saslušanje Jovića još nije obavljeno.

Ubijeni Dejan Jovanović

Nakon samoranjavanja Jović je sa teškim ranom opasnom po život prebačen u požarevačku Opštu bolnicu, gde su ga tamnošnji hirurzi hitno operisali i na taj način spasili mu život. Nekoliko dana nakon operacije on se oporavljao na intezivnoj nezi. Čim je sa intezivne nege prebačen na odeljenje, pravosudni organi su odlučili da ga transportuju u bolnicu Centralnog zatvora na dalji oporavak. Pre transporta u CZ, njemu je požarevačka policija napisala krivičnu prijavu za delo ubistva i nedozvoljenog nošenja oružja, koju je prosledila Višem tužilaštvu u Požarevcu. Na predlog tog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Požarevcu doneo je rešenje o pokretanju istrage za pomenuta krivična dela i odredio mu pritvor do 30 dana, da ne bi uticao na svedoke. Pošto se bude potpuno oporavio, Jović će biti saslušan, u prisustvu advokata koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti.

Brat pokazuje mesto na deponiji preko puta seoskog groblja gde je Dejan bio bačen

Inače, obdukcijom je utvrđeno da je Jović Dejana pogodio hicem u slepoočnicu, zbog čega je on na mestu ostao mrtav. U trenutku ovog ubistva, i napadač i žrtva bili su pod dejstvom alkohola, jer su pre toga duže vreme pili u kafani, u selu Klenje.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker