DETALJI JEZIVOG ZLOČINA U POŽAREVCU: Ubio ženu autom na nagovor druga i njegovog oca zbog imovine (FOTO)

Osumnjičeni priznao da je hteo da pomogne drugu i njegovom ocu, koji su sa pokojnicom imali nesuglasice oko imovine.

Mesto ubistva/Foto: M. Veljković

Policija je uhapsila Aleksandra Đorđevića (22) iz Požarevca zbog osnovane sumnje da je 14. oktobra počinio teško ubistvo, tako što je sugrađanku Ružicu Matiju Kovač (78) udario autom dok je vozila bicikl. Od zadobijenih povreda, žena je narednog dana preminula. Nakon zločina, koji se dogodio oko 17 sati u Dunavskoj ulici, osumnjičeni je pobegao sa lica mesta, ali je kasnije pronađen i uhapšen. On je ženu udario vozilom „Zastava 101“, registarskih tablica koje ne pripadaju vozilu.

Zbog sumnje da su izvršili teško ubistvo u saizvršilaštvu, uhapšena su i dvojica Požarevljana – Danijel Stanojević (22) i njegov otac Saša Stanojević (47), koji su sa nastradalom ženom imali nesuglasice oko imovine. Zajedno sa prvoosumnjičenim, oni su kupili auto kojim je izvršeno krivično delo. Pregledom video zapisa za lica mesta i u pravcu bekstva, utvrđeno je da je osumnjičeni vozilo prevezao u ataru sela Mihajlovac, grad Smederevo, gde je i pronađeno zapaljeno.

Pokojna Ružica Kovač/Foto: M. Veljković

Aleksandar Đorđevićem je priznao da je namerno izazvao saobraćajnu nesreću, kako bi Ružicu-Matiju Kovač lišio života. Kako smo saznali iz izvora bliskog istrazi, kao motiv naveo je da je imao nameru da pomogne svog drugu Danijelu i njegovom ocu, koji su pokojnoj dali novac na ime kupovine kuće sa pravom zajedničkog korišćenja, i kasnijeg nasledstva kuće nakon njene smrti.

U međuvremenu narušili su odnose kada im je pokojna zabranila da kuću koriste, pa su Aleksanrda podstrekli na izvršenje ovog krivičnog dela, i pomogli mu pre i posle izvršenja krivičnog dela. Prema rečima supruge uhapšenog Saše, Verice Stanojević, oni su za 10.000 evra kupili Ružičinu kuću u Dunavskoj ulici i uselili se pre 15 dana.

Verica Stanojević ispred sporne kuće/Foto: M. Veljković

– Nismo se svađali s njom, pa ne znam zašto su mi muž i sin uhapšeni. Kuću smo kupili od nje, ali da ona ima pravo stanovanja u njoj. Znamo da je bila u Jehovinim svedocima i žalila nam se da su joj uzeli neku imovinu – priča Verica.

U kući žive Verica sa suprugom, dva sina, dve ćerke, snajom i dvoje unučadi. Verica kaže da su oni čuli za udes i da su 15. oktobra otišli da je obiđu u Beograd, gde je prebačena iz Požarevca, ali je preminula i biće tamo sahranjena, o trošku opštine. Ona kaže da su pokojnici preminuli sin i dva supruga i da je živela sama. Neke komšije kažu da je ranije došla iz okoline Novog Sada i ovde kupila kuću.

Komšija Nikola Stankov/Foto: M. Veljković

– Ja sam video bicikl na ulici kad se desio taj udes, ali nisam znao da je to stradala komšinica Ružica. Samo sam je površno znao, jer sam 20 godina u inostranstvu. A tog dana, nekoliko sati pre njene pogibije, Saša je sa komšinicom došao da od mene kupe šporet – priča komšija Nikola.

TUŽILAC

Aleksandar se prvo teretio za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Međutim, kad su sva trojica uhapšenih saslušana, Više javno tužilaštvo naložilo je da se osumnjičena lica zadrže zbog postojanja osnovane sumnje da su učestvovali u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo.

PRIZNALI

Sva trojica uhapšenih, u prisustvu advokata po službenoj dužnosti, priznali su delo za koje se terete i svima je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

M. Veljković

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker