15 GODINA I TRI MESECA ROBIJE: Ubio druga jer nije hteo da ga vozi da ubije supruga njegove ljubavnice

Optuženi likvidirao poznanika jer ovaj nije hteo da ga vozi kako bi ubio supruga žene u koju je zaljubljen.

Levo ubica Zoran Jović / Desno ubijeni Dejan Jovanović

Sudsko veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavao sudija Zoran Janković, osudilo je Zorana Jovića (47) iz Mrčkovca na jedinstvenu kaznu od 15 godina i tri meseca zatvora, zbog ubistva Dejana Jovanovića (41) iz Miljevića. Optuženi je osuđen na 15 godina za ubistvo i na godinu dana zbog nedozvoljenog držanja i nošenja oružja, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 15 godina i tri meseca zatvora.

Ovo ubistvo izvršeno je u noći između 21. i 22. novembra 2017. godine, kada je Zoran zamolio Dejana da ga svojim autom marke „tojota“ odveze do Kučeva, jer je tamo živela L.M. u koju je zaljubljen. Međutim, Dejan je tek usput saznao da je ovaj zapravo krenuo da ubije njenog muža. Zbog toga je odbio da ga dalje vozi, ali je Zoran tada u njega ispalio jedan hitac iz pištolja. Posle toga, njegovo telo stavio je na mesto suvozača i odvezao na deponiju u selo Srpce, gde ga je bacio.

Posle ubistva, Zoran je otišao u Radenku, pa u Kučevo, tražeći L.M. Banuo je na vrata, a ona je odmah skočila na njega, pokušavajući da ga obuzda. U tom guranju i rvanju, pištolj je opalio i teško ranio Zorana u stomak, pa je uskoro prebačen u bolnicu, pod policijskom pratnjom. Inače, on je već odrobijao 12 godina u Makedoniji zbog ubistva policajca, a posle još tri godine u Srbiji, jer je u svom rodnom selu Miljević zapalio kuću o kojoj je brinuo njegov otac.

Mesto na deponiji de je bačeno telo Dejana Jovanovića

Više javno tužilaštvo, ispred kojeg je optužnicu zastupao zamenik tužioca Dragan Petrović, neće se žaliti na presudu Višeg suda, jer je optuženi dobio maksimalnu kaznu, dok je advokat optuženog, dodeljen po sužbenoj dužnosti, najavio žalbu Apelacionom sudu u Kragujevcu.

VOJNI INVALID

Pokojni Dejan bio je veoma poštovan u svom selu. Radio je u Komercijalnoj banci, ali se penzionisao kao vojni invalid nakon što mu je na ratištu u Hrvatskoj devedesetih godina stradalo oko. Iza sebe je ostavio ćerku, suprugu, brata i roditelje.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker