TEŽAK ZLOČIN U KNEŽICI: Ubili čoveka kocem s leđa zbog 30 evra (FOTO)

Dvojica meštana Knežice pratila žrtvu u autu, pa ga jedan od njih ubio udarcima kocem s leđa, u potiljak.

Slavoljuba stavljaju u pogrebna kola pred sahranu

Policija je uhapsila Nebojšu Miloševića (43) zvanog Neša Žaba iz Knežice, opština Petrovac, zbog sumnje da je u četvrtak ubio Slavoljuba Dragomirovića (66), poljoprivrednika iz Melnice, i njegovog saučesnika Mališu Dragutinovića (56), takođe iz Knežice.

Ubica Nebojša Milošević Neša Žaba

Prilikom saslušanja u prisustvu njihovih branilaca dodeljenih po službenoj dužnosti, osumnjičeni su priznali dela za koja se terete. Takođe, priznali su da su, posle zločina, iz novčanika ubijenog uzeli oko 30 evra i nešto dinara koje su međusobno podelili. Njima je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti predati višem javnom tužiocu u Požarevcu.

Saučesnik Mališa Dragutinović

Kako smo saznali iz izvora bliskog istrazi, Slavoljub je krenuo u Petrovac da uzme bicikl sa servisa. Pri povratku, svratio je u jednu prodavnicu da popije pivo. – U prodavnici je sedeo i Nebojša, poznatiji kao Neša Žaba. Kada je video Slavoljuba sa biciklom upitao ga jel je to njegov bicikl. On mu je potvrdio i pohvalio se da je kupio nov bicikl marke „monte bajk“ i da ga je doterao u servis da ga majstori „utegnu“. „Žaba“ mu je zatražio da časti za nov bicikl, što je ovaj i učinio plativši mu nekoliko „zaječarca“, koja je ovaj i popio. Kada je plaćao pivo, neša Žaba je video da u novčaniku ima dosta para, pretežno deviza Slavoljub je nedavno prodao njivu i kod sebe je imao, prema rečima prodavačice, jednu novčanicu od 100 i dve od po 50 evra, kao i nešto dinara. Kada je kod njega uočio da ima para Nebojša je pozvao svog prijatelja Mališu da dođe autom po njega, kako bi „matorog odradili – priča naš izvor i dodaje da su ova dvojica, pošto je „Žaba“ saznao Slavoljubove planove i maršutu njegove kretnje do kuće u Melnici, kolima su otišli na raskrsnici puta Knežica-Ranovac i na skretanju za Melnicu sačekali Slavoljuba da biciklom naiđe.

Ubijeni Slavoljub Dragomirović Profa

Kod skretanja za Melnicu Slavoljub je sišao i gurao bicikl, zbog uzbrdice. Tada je Nebojša izašao iz auta, dohvatio iz obližnjeg vinograda kolac i pet puta ga udario s leđa u glavu, dok ga je Mališa čekao u kolima. Onda je Slavoljubovo telo bacio u šipražju kanala pored puta. Kad je nađeno telo, u prvi mah se mislilo da je Slavoljuba neki auto udario i da je vozač pobegao. Međutim, obdukcijom koju je uradio Ljubisav Božić iz Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra, utvrđeno je da je zadobio pet udaraca u glavu tupim predmetom, i da mu je smrskana lobanja. Usled težina povreda i krvarenja na mozgu Slavoljub je preminuo.

Kanal i šipražje gde je ubijeni nađen

Uskoro su efikasnom akcijom požarevačkih policajaca i Višeg tužilaštva otkriveni počinioci ovog teškog krivičnog dela. Oni su uhapšeni i saslušani. Nebojša je osumnjičen za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a Mališa za saizvršilaštvo. Inače, Nebojša je do sada više puta osuđivan, za krađe, razbojništva i druge imovinske delikte.

Danica Milicanović

U Melnici smo sreli neke meštane koji su krenuli na sahranu Slavoljubu. Svi o njemu imaju samo reči hvale. – Bio je dobar čovek, svi smo potreseni zbog njegove smrti. Zvali smo ga profa jer je sa svima nama lepo pričao, kao pravi profesor. Prvo smo mislili da ga je udario auto, ali smo posle saznali da su to uradili neki ljudi iz Knežice – rekla je prijateljica Slavoljuba i njegove porodice, Danica Milicanović.

PORODICA

Pokojni Slavoljub bio je poljoprivrednik i živeo sa suprugom i sinom, koji su bolesni i osobe sa posebnim potrebama. Pre sahrane u nedelju njihovo dvorište bilo je puno rođaka, prijatelja i meštana, kao i sveštenik koji je držao opelo.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker