U ZADNJEM MOMENTU: Obeležen Svetski dan deteta u Malom Crniću (FOTO)

Biblioteka “Srboljub Mitić“ obeležila je 20. novembar Svetski dan deteta, koji je osmišljen da promoviše međusobnu interakciju i razumevanje među decom.

obelezen-svetski-dan-deteta-u-malom-crnicu-1

Ovaj dan se obeležava i da bi se skrenula pažnja javnosti na obaveze društva prema deci, kao i na aktuelne probleme sa kojima deca suočavaju.

Jedan od dečijih problema je i pristup knjizi kao izvoru znanja. Zato, malocrnićki bibliotekari veliku pažnju posvećuju deci. Družeći se sa knjigom deca u biblioteci stiču nova znanja, a iz svake generacije izdvoje se dosta onih koji se od nje kasnije ne razdvajaju.

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana deteta biblioteku „Srboljub Mitić“ su posetila deca iz Predškolske ustanove „14 oktobar“, a kasnije učenici nižih razreda OŠ „Moša Pijade“ Malo Crniće.

obelezen-svetski-dan-deteta-u-malom-crnicu

I dok su predškolci razgledali slikovnice i upoznavali se dečjim knjižnim fondom, učenici od prvog do četvrtog razreda su tajnim glasanjem birali najlepšu i najdražu dečiju knjigu.

Posle prebrajavanja glasova titulu NAJDRAŽE i NALEPŠE KNjIGE poneo je roman „Devojčica sa šestog meseca “ (Muni Vičer) , „Mač u kamenu“ (Džeronimo Stilton) i Egziperijev „Mali princ“.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker