JOVAN LUKIĆ PORUČIO: “U Žabaru se neće naseljavati izbeglice iz Sirije”

Ovih dana javnost u Braničevskom okrugu se uzbudila vešću koju se preneli neki portali I društvene mreže da će se izbeglice iz Sirije I drugih zemalja sa bliskog istoka naseliti u nekoliko opština ovog okruga.

Jovan Lukić predsednik opštine Žabari

Tačnije, njih hiljadu, prema tim vestima, trebali bi da se nasele na teritorije u opština Veliko Gradište I Žabari. Tim povodom obratili smo se rukovodećim ljudima opštine Žabari koji su oštro demantovali tu vest I naglasili da nema ni trunke istine da će se na teritoriji kojom upravlja opština Žabari naseliti izbeglice sa bliskog istoka.

Šta više, rečeno nam je da je predsednik opštine Žabari, Jovan Lukić danas (sreda) podneo krivične prijave protiv lica koja su u proteklih 10-ak dana preko raznih portala i društvenih mreža širila lažne vesti i time svesno i umišljajno pokušali da uznemire javnost a sve u cilju dobijanja jeftinih političkih poena kod građana opštine Žabari.

– Neodgovorni pojedinci su preko društvenih mreža plasirali vest kako će se građanima oduzimati imovina i u njihove kuće useljavati migranti iz Sirije i Somalije, čak su otišli toliko daleko da su naveli „precizne podatke“ o planiranom broju lica i o kojim se naseljima radi. A sve će se to desiti navodno posle održanih lokalnih i republičkih izbora – ogorčeno su rekli funkcioneri iz žabarske lokalne samouprave.

Nakon razgovora sa njima pozvali smo I samog predsednika opštine Žabari, Jovana Lukića da da svoj komentar o svemu ovome. On nam je potvrdio da je podneo krivične prijave protiv NN lica zbog krivičnog dela izazivanje panike I širenja lažnih vesti.

– Mislio sam da uopšte ne reagujem na ovakve besmislice ali sam se odlučio na ovakav korak posle konsultacija sa svojim prijateljima i saradnicima. Građani opštine Žabari mogu da budu spokojni jer je 1945-ta davno prošla, kada su se komunisti useljavali u tuđe kuće i oduzimali imovinu građanima. Zato će „drugovi“ morati sve svoje tvrdnje da dokazuju pred nadležnim organima.Članom 343. stav 2. Krivičnog zakonika Republike Srbije, za krivično delo „IZAZIVANjE PANIKE I NEREDA“ propisana je kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina – oštro je poručio Lukić I dodao da je Opština Žabari 18. decembra 2016. godine, zaključila Sporazum o saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koji se odnosi na realizaciju projekta Rekonstrukcija zgrade Centra za socijalni rad u Žabarima, uz podršku Nemačke razvojne banke (KFW).

Na kraju našeg razgovora Lukić je istakao da ovo što je rekao da je to jedina istina, a sve ostalo su lažne vesti.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker