DROGU IZ ŠPANIJE DOVOZILI KAMIONIMA: U Vićenci uhapšena grupa narko-dilera iz Srbije (VIDEO)

Italijanska policija rasturila je kriminalnu narko-grupu u Vićenci koja broji više od 10 ljudi među kojima su i srpski državljani, zbog sumnje da su se bavili trgovinom drogom.

Foto: Policija Vićence

Petorica Srba uhapšena su, dok se za jednim još uvek traga, u velikoj akciji italijanske policije nazvanoj “poljska trava” zbog sumnje da su švercovali marihuanu iz Španije i rasturali je studentima i učenicima na području Padove i Vićence!

Među uhapšenima našli su se Ivan Tasić (42), Miro Petković (29), Nikola Vučković (22), Pero Milojević (52) i Stanoje Savić (54), dok se za našim državljaninom (25) koji nije imenovan još uvek traga. Lisice na ruke stavljene su i Rumunki Andrei Vasilica Neaga (31), kao i Italijanima Nikolasu Ipino (23), Mateu Milani (25) i Mateu Konforto (48).

– Svi Srbi, osim Stanoja Savića zadržavni su u pritvoru, dok se on nalazi pod merama u stanu. Dosadašnja istraga je pokazala da je banda, na čijem čelu su bili pohapšeni Srbi, prodavala velike količine droge i faktički snabdevala tržište. Marihuanu su iz Španije kamionima prebacivali u Italiju i to preko prelaza Ventimilja. Čim bi natovareni teškaši prešli naplatnu rampu, droga bi iz šlepera bila istovarana u okolini Vićence, gde su je pakovali u kutije i držali je skrivenu u garažama – navode italijanski mediji.

– Grupa je imala razrađen sistem i marihuanu su pakovali u različite predmete pa je tako prodavali po gradovima uglavnom studentima i deci, jer su oni označeni kao najveći potrošači ovog “lakog narkotika” – preneli su italijanski mediji.

U spektakularnoj akciji hapšenja ove višečlane bande učestvovali su i specijalni policijski psi.

– Na snimcima objavljenim posle završetka akcije vide se policijski psi koji vršljaju po stanovima osumnjičenih u potrazi za narkoticima. Inače, tokom akcije, grupi su oduzeta tri automobila marke “BMW”, “mercedes” i “audi” koji su vredni 200 hiljada evra, 5.5 kilograma droge, zasadi kanabisa, 22 mobilna telefona, 7.400 evra u gotovini, vagice, računar, 20 sim kartica, beleške i ambalaža za pakovanje – naveli su italijanski mediji.

U GARAŽI 77 KILOGRAMA NARKOTIKA

Kako su mediji izvestili, istraga je počela još 9. decembra kada je uhapšen Ivan Tasić kod koga je pronađeno 9.6 kilograma marihuane i preko 4.000 evra u kešu. – Posle toga privedeni su Pero Milojević i Stanoje Savić jer je u dve garaže otkriveno 77 kilograma droge. Istraga je omogućila detaljnu rekonstrukciju rada grupe i ustanovljeno je da su oni na ovaj način trgovali od oktobra 2019. godine – navode italijanski mediji.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker