VOZAČI, OPREZ! U toku pojačana kontrola vozača teretnih vozila i autobusa

U periodu od 15. do 21. oktobra saobraćajna policija na putevima Srbije sprovešće pojačanu kontrolu vozača teretnih vozila i autobusa, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ova akcija međunarodnog karaktera u ponedeljak je počela u svim državama članicama međunarodne organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope). Reč je o ukupno 32 države (28 država članica Evropske unije, Švajcarskoj, Norveškoj, Srbiji i Gruziji).

Saobraćajna policija će, u cilju smanjenja stradanja vozača i putnika u saobraćaju, vršiti pojačanu kontrolu pravilne upotrebe tahografa i poštovanja propisa vezanih za vreme upravljanja vozilom.

Prema vozačima kod kojih se otkriju prekršaji vezani za vreme upravljanja vozilom, nepropisno korišćenje pauza i odmora, kao i prekršaji vezani za tahografe, njihovu zloupotrebu i neposedovanje odgovarajuće dokumentacije, biće preduzete mere propisane Zakonom o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima i AETR sporazumom.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, saobraćajna policija tokom ove akcije pojačano će kontrolisati i prekršaje vezane za vožnju pod dejstvom alkohola i psiho-aktivnih supstanci, kao i nepropisnog korišćenja telefona u toku vožnje.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker