U Požarevcu održan deveti po redu protest “1 od 5 miliona”

U centru Požarevca održan je deveti po redu protest “1 od 5 miliona”. Ovog petka građanima Požarevca su se obratile Sanja Nadalački, studentkinja medicinskog fakulteta i Bojana Leko, balerina Narodnog pozotišta.

Sanja Nadalački je okupljenim građanima rekla da ova država, kakva je sada, radi sve kako bi nas sve oterala iz nje.

„Sada smo u situaciji ili mi ili oni. Okupirali su nam državu, zauzeli su nam sve institucije, a mi im ne trebamo za nizašta drugo nego kao glasačka mašinerijai mi nećemo da glasamo na zvonce. Onaj protiv koga se borimo nas je podelio na poželjne i nepoželjne građane Srbije. Mi tražimo slobodne izbore, tražimo slobodne medije i tražimo hapšenje mafijaša, batinaša, dilera koji su prevršili i prekršili sve zakone. Želimo mogućnost da biramo i budemo izabrani i želimo da svi znaju ako pogreše moraju da odgovaraju za svoje greške. Ne može više niko da se skriva iza partijske knjižice jer ne prolaze floskule tipa priznajem samo sud svoje partije“, naglasila je Nadalački.

Sanja Nadalački

Bojana Leko je naglasila da građani kroz dobro osmišljene proteste moraju da učine sve da sprečimo dalje nekontrolisano divljanje i zulum koji režim i funkcioneri Srpske napredne stranke svakodnevno čine.

„Štetočinskim potezima vlasti kao i najnovije urbanističko divljanje dovode u pitanje apsolutno sve. Pustoš i neprocenljiva šteta koju režim Aleksandra Vučića ostavlja za sobom je ne zampamćen u istoriji Srbije. Režim Aleksandra Vučića ulaže državni novac u novogodišnje ukrase, vašarsku rasvetu, fontatne širom Srbije, jarbole, seču 155 zdravih stabala na Ušću i Kalamegdanu i rušenje kulturno – istorijskih spomenika zarad postavljanje naprednjačke gondole“, istakla je Bojana Leko.

Bojana Leko

Ovog petka u protestnoj šetnji učestvovalo je oko 600 građana Požarevca.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker