OKUPLJANJE NA STAROM KORZOU: U petak počinju građanski protesti i u Požarevcu

Nakon građanskog protesta u Velikom Gradištu održanog minule subote, koji je bio prvi u Braničevskom okrugu, drugi skup takve vrste u pomenutom okrugu biće održan u Požarevcu.

Prema objavama na društvenim mrežama protest protiv aktuelnog režima zakazan je u Požarevcu za petak, 25. januara u 18 časova, na Starom korzou.

U objavi se pozivaju svi građani, nezavisno od članstva u strankama, pokretima, udruženjima da se pridruže mirnom protestu “1 od 5 miliona“ i time iskažu svoje nezadovoljstvo opštim stanjem u državi.

Sanja Lisac koja je na svojoj fejsbuk stranici prva objavila poziv za proteste kaže da je jedna od nekoliko nezadovoljnih građana koji su inicirali da se protesti održe u Požarevcu.

– Nas nekoliko nezadovoljnig građana opštim stanjem u društvu i državi pokrenuli smo akciju za održavanja protesta i u našem gradu. Mi nismo članovi nijedne stranke, udruženja, pokreta ili bilo kakve organizovane grupe, već obični građani koji žele da javno iskažu svoje nezadovoljstvo – rekla je ova požarevljanka i dodala da su najavljen protest uredno prijavili požarevačkoj policiji, koja je ovaj skup odobrila.

Nakon okupljanja na Starom korzou planirana je I šetnja. Kako smo saznali šetnja će početi sa Starog korzoa, I kretaće se Tabačkom čaršijom do NiS pumpe, gde će Svetosavskom otići do Sunčanog parka, a odatle na polazno mesto na Starom korzou.

Za sada se nezna da li će I ko će govoriti na protestima. O tome I drugim detaljim o održavanju prvih građanskih protesta u Požarevcu znaće se u četvrtak, dan pre njegovog održavanja.

M.Veljković

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker